Welkom bij Corso Vollenhove

Nameless

Nameless

Biography

Sinds 1996 is Nameless deelnemer aan het Corso van Vollenhove. In 2015 vierden zij dan ook hun 20-jarig bestaan. Het aantal leden van deze groep ligt rond de 30 personen. In het jaar 2001 won Nameless voor de eerste keer de Ereprijs. Dit deden ze met ‘The adventures of Teddy Ruxpin’. Na een periode waarin ze meerdere keren eindigden op de tweede plek, wonnen ze in 2011 toch weer de Ereprijs. De titel van de wagen luidde ‘Vergeten leven aan de Zuiderzee’. Ze hadden de smaak te pakken en wonnen ook in 2012 de Ereprijs met ‘Toren van Babel’.

Website Corso Vollenhove - Corsogroepen - Nameless leden

Grootste praalwagen

Nameless bouwde de tot nu toe grootste wagen uit de geschiedenis van het Corso. Dat was namelijk de ereprijs uit 2012: ‘Toren van Babel’. Op deze gigantische wagen, die het bekende Bijbelverhaal uitbeeldde, kwamen maar liefst 346.000 dahlia’s.

Mooiste ereprijs

In 2015 werd door de Vollenhoofse Vereniging Voor Volksvermaken (4V’s) een online enquête georganiseerd ter ere van het 110-jarig jubileum. Iedereen kon stemmen op zijn of haar favoriete ereprijs van de afgelopen 25 jaar. Nameless won met hun ereprijs ‘Vergeten leven aan de Zuiderzee’ uit 2011 de strijd om de titel ‘mooiste ereprijs’.

Website Corso Vollenhove - Corsogroepen - Nameless mooiste ereprijs

Ontwerp 2016

De afgelopen jaren gaat de groep voor iets kleinere ontwerpen. Met hun ‘Meesterwerk’ behaalden ze vorig jaar de zevende plek. De titel van de nog te bouwen creatie in 2016 luidt ‘Medicijnman’. Het idee en ontwerp zijn afkomstig van André Westerhof en Gezienus Bruining.

Website Corso Vollenhove - Corsogroepen - Nameless ontwerp 2016