Welkom bij Corso Vollenhove

Rataplan

Biography

Naam: Wagenbouwgroep Rataplan Vollenhove
Aantal leden: 56 leden en 7 jeugdleden
Opgericht in: 1989

Wagenbouwgroep Rataplan is in 1989 ontstaan vanuit een vriendengroep. Het eerste thema dat werd uitgewerkt was ‘Lucky Luke & De Daltons’. Vernoemd naar de hond van Lucky Luke ging de groep leuk verder en in 1995 was daar met ‘Terugkeer naar het Slot der Kwade Machten’ ineens een Ereprijs. Ook al zaten de meesten van ons toen nog in de zand- of ballenbak, we zijn daar nog steeds wel een beetje trots op!

In 2007 werd besloten om een nieuwe start te maken en nam de jeugd, met een gemiddelde leeftijd van ongeveer 16 jaar, het stokje over. Vanaf dat moment bekend als ‘een jonge groep met veel potentie’ zijn we nu bijna 10 jaar verder en doen wij leuk mee. We eindigden een aantal keer in de middenmoot en vorig jaar bereikten we de subtop. Wij werden 5e met ‘Juttertje’, voor vele leden de mooiste wagen tot nu toe. Deze lijn proberen we de komende jaren door te zetten met frisse, creatieve ontwerpen en als het kan een beetje beweging of actie!

De huidige groep is voornamelijk ontstaan vanuit de kinderen van oud-leden. Deze hebben in de loop der tijd vriendjes en vriendinnetjes meegenomen en zo is Rataplan echt een ‘Rataplan’ geworden. Wij zijn dus een hele gevarieerde groep en dat werkt voor ons heel positief. Het is juist heel leuk om in de bouwperiode met mensen om te gaan die je doorgaans niet vaak ziet of spreekt. Daarnaast mochten wij in 2015 zeven nieuwe jeugdleden verwelkomen, dus ook op dat vlak vergaat het ons prima.

Wist u dat Rataplan…

  • nog steeds een aantal leden van het eerste uur er actief bij heeft;
  • de kleur rood als huismerk heeft;
  • verdeeld over het seizoen op 2 verschillende locaties bouwt;
  • een boeket op de corsowagen plaatst ter nagedachtenis aan Rataplanners die er niet meer zijn.

U bent bij ons altijd welkom om even te komen kijken. Wij hopen u op de laatste zaterdag van augustus terug te zien in Vollenhove!

Onderwerp 2016

Rataplan bouwde dit jaar DJ. Een ontwerp van ontwerpgroep Rataplan i.s.m. Leon en Robert Rook.

DJ