Welkom bij Corso Vollenhove

Venomenaal

Biography

Sinds 2006 doet de groep Venomenaal mee aan het bloemencorso van Vollenhove. Venomenaal is ontstaan uit twee gezellige vriendengroepen. Ze kenden elkaar al van voetbal, uitgaan en kwamen met oud en nieuw bij elkaar over de vloer in de oudejaarsketen. In de zomermaanden waren ze actief bij verschillende wagenbouwgroepen zoals Stark Wark, Tin-Tin, Les Charrons en Fatal Attraction. De groep koos de krachtige naam ‘Venomenaal’, afgeleid van fenomenaal en Veno (een populaire afkorting voor Vollenhove).
De groep heeft nu zo’n 30 leden in de leeftijd van 18 tot en met 35 jaar. Van de tien keer dat zij meededen aan het Corso, behaalden ze maar liefst negen keer de top vijf. De hoogste notering in het klassement van het Corso is de tweede plaats in 2013. Toen maakten ze indruk met hun grote stofzuiger, de ‘Dirtbuster’. Vorig jaar eindigde Venomenaal op de derde plaats met hun wagen ‘Omsingeld’.

Website Corso Vollenhove - Corsogroepen - Venomenaal leden

Ontwerp 2016

Dit jaar gaat Venomenaal aan de slag met het ontwerp ‘De Slagenbezweerder’. Het ontwerp is afkomstig van Jesper Straatman, Johan Voerman en Karsten Straatman.

Website Corso Vollenhove - Corsogroepen - Venomenaal ontwerp 2016