Welkom bij Corso Vollenhove

Kirsten Lassche en Lizzy Roskam winnen verkiezing

27
aug

Kirsten Lassche en Lizzy Roskam winnen verkiezing

Op woensdagavond 26 augustus werd in de feesttent in Vollenhove niet alleeneen nieuwe Dahliakoningin gekozen, maar ook een nieuwe Dahliaprinses. De twintigjarige Kirsten Lassche uit Vollenhove mag zich ‘Dahliakoningin 2015’ noemen. Lizzy Roskam, acht jaar en ook uit Vollenhove, is de Dahliaprinses voor dit jaar. De koningin en prinses zijn een jaar lang het gezicht van de 4V’s en het Corso.

                               

De Verkiezingsavond op de woensdag waarbij zowel de koningin als de prinses worden gekozen, is nieuw. Dat heeft allemaal te maken met het 110-jarig jubileum van de organisatie van het Corso, de Vollenhoofse Vereniging Voor Volksvermaken. Om dat te vieren werd ook de feestweek aangepast.  Zo werd de week dinsdagavond geopend met een Jubileumfeest in de feesttent met Mooi Wark en de band X-Static. De woensdagavond werd omgedoopt tot ‘Verkiezingsavond’.

Bomvol programma

Dat leverde een bomvol, maar ook afwisselend programma op. Om 19.30 uur begon de show, waar veel publiek op af was gekomen. De kandidates van de Dahliakoninginverkiezing mochten zich eerst voorstellen aan publiek en jury in vrijetijdskleding. Op een eigen gekozen nummer en onder luid gejuich van het publiek liepen ze om de beurt de catwalk op. Presentatrice Janine Renes, die in 2009 zelf nog Dahliakoningin was, stelde de kandidates daarna verschillende vragen. Vervolgens mochten ook de kandidaat-prinsessen op het podium komen. Zij lieten ieder een zelf bedacht danspasje zien op muziek. Er zaten behoorlijk wat lenige kandidates tussen: de één deed de radslag en de ander kon een spagaat.

De kandidates voor de verkiezing van de Dahliaprinses waren:  Britt Apeldoorn (11 jaar), Kirsten de Wilde (10 jaar), Benthe Schoppert (8 jaar), Chanel Winters (11 jaar) en Lizzy Roskam (8 jaar). De kandidates die meedongen naar de titel ‘Dahliakoningin 2015’ waren: Jasmijn Nobel (16 jaar), Mellany Visscher (17 jaar), Sarah Tromp (16 jaar) en Kirsten Lassche (20 jaar).

Later op de avond volgden verschillende spelrondes waarbij de kandidates moesten samenwerken met elkaar en met het publiek. Als afsluiter vertelden de kandidaat-prinsessen allemaal waarom zij de nieuwe Dahliaprinses moesten worden. De kandidates voor de Dahliakoninginverkiezing werd gevraagd het Corso te promoten in een paar zinnen. Tussen de rondes door had het publiek ook genoeg te zien: de jonge Florence Rijnders, die meedeed aan The Voice Kids , kwam twee nummers zingen en ook Danscentrum Artistique liet twee acts zien. De muziek en het geluid werden deze avond geregeld door Dance Fever.

Kroontjes overdragen

Na het beraad van de jury was het iets voor tien uur alweer tijd om de nieuwe Dahliakoningin en –prinses van Vollenhove bekend te maken. Dahliakoningin van 2014, Josien Dikken, mocht haar kroontje overdragen aan een dolblije Kirsten Lassche. Leuk detail: Kirsten was in 2005 al eens de Dahliaprinses. Een gat in de lucht sprong Lizzy Roskam toen ze hoorde dat zij gewonnen had. Zij kreeg haar kroontje uit handen van Roos Smit, de Dahliaprinses van vorig jaar. Josien en Roos vonden het erg jammer dat hun taak erop zat, maar gunden iemand anders ook deze bijzondere ervaring. De prinses mocht meteen ‘aan het werk’; ze trok een lot waarmee iemand uit de zaal een waardebon kreeg om te besteden bij Vollenhove 2Wielers.

nl_NLDutch