‘Alert’ is mooiste praalwagen van 2018

De alerte panter van de groep Stark Wark uit Vollenhove is verkozen tot ‘Mooiste wagen van 2018’. Bij de jaarlijkse verkiezing van de website CorsoNetwerk, kon worden gestemd op creaties van Corso’s uit Nederland en België.

De verkiezing van CorsoNetwerk is een begrip in ‘Corsoland’. Bij deze verkiezing zijn niet juryleden of publiek, maar juist de wagenbouwers en liefhebbers zelf aan zet. Zo’n 900 stemmers vulden een top drie in en kozen zo hun favoriete praalwagens uit 2018. Zoals ieder jaar werd vlak na de jaarwisseling de uitslag bekendgemaakt.

Vollenhove drie keer in top tien

Het werd spannend aan de top, maar met 462 punten bleef Stark Wark de nummer twee voor: ‘Toccata und Fuge’ van de groep Teeuws uit Lichtenvoorde kreeg 446 punten. Op de derde plek eindigde de ‘Pestdokter’ uit Zundert met 385 punten. In de top tien waren meer groepen uit Vollenhove te vinden. De Vereniging behaalde met het spectaculaire ‘Roadhogs’ een achtste plaats en ‘Kappen!’ van Venomenaal kwam op plek tien, een wagen waarmee aandacht werd gevraagd voor de ontbossing van de aarde en het daardoor steeds kleiner wordende leefgebied van de gorilla.

De Vollenhoofse Vereniging Voor Volksvermaken (V.V.V.V.) is ontzettend trots. ‘‘Drie groepen uit Vollenhove in de top tien van mooiste praalwagens uit 2018. Met de prachtige panter van Stark Wark zelfs op een eerste plek. Wat een eer en wat een mooie, landelijke aandacht voor Corso Vollenhove. Alle groepen uit de top tien; van harte gefeliciteerd.’’

Waardering voor Stark Wark

Een enorme panter, voorover leunend op een vervallen boeddhistische tempel, om zo te kunnen drinken van het water uit de jungle. Ondertussen alert op alles wat ze hoort en ziet. Met ‘Alert’ won Stark Wark bij Corso Vollenhove al de ereprijs, de felbegeerde Publieksprijs en de Wagenbouwersprijs. Nu mogen de bouwers daar dus ook de titel ‘Mooiste wagen van 2018’ aan toevoegen. De groep reageert euforisch op de social media: ‘‘Wat een mooi begin van het jaar en wat een mooi compliment! Iedereen bedankt voor het stemmen.’’

Nog niet eerder won een wagen uit Vollenhove de verkiezing. ‘Alert’ komt in een indrukwekkend rijtje te staan: ‘Losgeslagen’ van Hooiland (Lichtenvoorde) won in 2015, ‘Gevaarlijk Transport’ van Tiggelaar (Zundert) in 2016 en in 2017 was ‘Licht Transport’ van Teeuws (Lichtenvoorde) de mooiste.