Blik achter de schermen bij bloemencorso Vollenhove

Zaterdagochtend 25 juni was het druk op Landgoed Oldruitenborgh in Vollenhove. Zo was er de jaarlijkse vrijmarkt, waarbij weer genoeg kon worden gekocht en verkocht. De wagenbouwers van Corso Vollenhove hadden zich ondertussen verzameld in de Oranjerie voor de Ontwerppresentatie. Hier werden de plannen voor aankomend bloemencorso gepresenteerd.

Maquettes, tekeningen, filmpjes. De wagenbouwers hadden van alles meegenomen om aan de belangstellenden te laten zien. Corsogroep Excellent vindt een goede maquette belangrijk: ‘‘Je ziet de verhoudingen duidelijker, de kleuren. De maquette dient als voorbeeld voor de bouwers; zo moet het gaan worden.’’ Twee Nijenhuizen had een grote maquette gemaakt en vertelde dat zij ook grootse plannen hebben. ‘‘Als het geschatte aantal dahlia’s klopt, dan zullen we de grootste wagen uit de geschiedenis van Corso Vollenhove gaan bouwen.’’

Voor de derde keer werd er door de Vollenhoofse Vereniging Voor Volksvermaken (4V’s) een Ontwerppresentatie georganiseerd. Iedereen die nieuwsgierig was, kon binnenlopen voor een blik achter de schermen van het Corso. Belangstelling was er zeker weer. Een duidelijke winnaar viel volgens velen nog niet aan te wijzen. Han Knol, de nieuwe voorzitter van de 4V’s, is onder de indruk van de ontwerpen: ‘‘Het wordt een gevarieerd Corso en een aantal groepen gaat voor de ereprijs, maar een voorspelling doen is nu nog lastig.’’ Op zaterdag 27 augustus zijn alle creaties in het groot te bewonderen.