Welkom bij Corso Vollenhove

Bloemencorso Vollenhove live te zien bij regionale omroepen

9
aug

Bloemencorso Vollenhove live te zien bij regionale omroepen

Goed nieuws voor alle corsoliefhebbers. De regionale omroepen RTV Oost, Omroep Brabant, Omroep Gelderland en RTV Drenthe zullen dit jaar live verslag doen van vier van Nederlands mooiste bloemencorso’s. Het bloemencorso van Vollenhove, dat jaarlijks tienduizenden bezoekers trekt, zal ook te zien zijn.
Samenwerking

Het is voor het eerst dat de regionale omroepen op deze manier samenwerken. ‘‘De bloemencorso’s trekken elk jaar niet alleen op locatie vele duizenden bezoekers, ook de tv-uitzendingen blijken bijzonder populair’’, lichten de omroepen toe. ‘‘Daarom is besloten de handen ineen te slaan en gezamenlijk verslag te doen van de miljoenen kleurrijke dahlia’s, muziek en theater.’’

Naast het bloemencorso van Vollenhove, worden ook de corso’s uit Eelde, Zundert en Lichtenvoorde live uitgezonden. Elk corso zal te zien zijn op alle vier de regionale zenders.

Aftrap Corso Vollenhove

Het Corso van Vollenhove is als eerste aan de beurt. Dit evenement vindt plaats op zaterdag 27 augustus en is dan vanaf 14.00 uur live te zien op RTV Oost, Omroep Brabant, Omroep Gelderland en RTV Drenthe. De organisatie van het Corso, de Vollenhoofse Vereniging Voor Volksvermaken, is erg blij met de media-aandacht: ‘‘We voelen ons gewaardeerd’’, reageert voorzitter Han Knol. ‘‘We zijn onderdeel van deze reeks uitzendingen met al die mooie corso’s, dat is iets om trots op te zijn. Dit is ook zeker een compliment voor alle wagenbouwers.’’

Op 3 september wordt het bloemencorso van Eelde uitgezonden en een dag later is die van Zundert te zien. Op zondag 11 september sluit Lichtenvoorde de reeks af.

nl_NLDutch