Welkom bij Corso Vollenhove

Onthulling ontwerpen Corso 2022 op ontwerpexpo

30
apr

Onthulling ontwerpen Corso 2022 op ontwerpexpo

Het Corsoseizoen is in Vollenhove officieel van start! Afgelopen vrijdag, 29 april, vond de Ontwerpexpo plaats in de Burght te Vollenhove. Een geslaagde avond waar alle wagenbouwgroepen hun plannen onthulden en toelichtten voor Corso 2022 aan een grote groep belangstellenden. Van imposante maquettes tot prachtige video’s en animaties, er werd van alles ingezet om het publiek warm te maken voor de ontwerpen die aankomende zomer weer als vanouds door de straten van Vollenhove zullen rijden. Ben je nu ook nieuwsgierig wat voor wagens er op zaterdag 27 augustus allemaal te zien zijn? Bekijk dan hieronder de titels van de gepresenteerde ontwerpen:

WagenbouwgroepOntwerp
FulnahoTreintje
ExcellentSlow Rider
Stark WarkSmokkelaar
VenomenaalArcade
RataplanRenovatie van het Slot der Kwade Machten
't JakanObsessed
De VerenigingUnikaly Carnivalli
Twee NijenhuizenOverwinnaar
NamelessWelcome Home Astronauts!
Fatal AttractionMaak ons groots
GeniaalBoruca

Na de presentaties van de verschillende wagenbouwgroepen kregen alle aanwezigen de mogelijkheid te stemmen op het ontwerp dat volgens hun de meeste kans maakt om de Ereprijs aankomende zomer in ontvangst te nemen. Hierbij zijn er 205 stemmen uitgebracht en als we het publiek moeten geloven bestaat de top 3, in willekeurige volgorde, uit Fatal, Geniaal en Venomenaal op zaterdag 27 augustus.

Dahliakoningin 2022

Het was op de Ontwerpexpo niet alleen tijd voor de corsowagens, ook de bekendmaking van de nieuwe Dahliakoningin was een belangrijke invulling van de avond. We gaan terug naar 2019, het jaar dat onze Dahliakoningin Jeanine Wijnand werd verkozen. Ze heeft maar liefst 2,5 jaar het gezicht van ons Corso mogen zijn, wat haar de langstzittende Dahliakoningin maakt uit de geschiedenis van ons Corso. Na deze jaren was het afgelopen vrijdag eindelijk zover en mocht ze haar kroon overdragen aan de nieuwe Dahliakoningin van 2022; Margrietha Versprille. Zij is deze avond aan het publiek voorgesteld en met luid applaus ontvangen. Wij wensen haar heel veel succes en vooral veel plezier het komende Corsojaar!

nl_NLDutch