Corso Vollenhove gaat internationaal

Het Corso van Vollenhove staat internationaal onder de aandacht. De bloemenkunst van dit Overijsselse stadje is te zien in de populaire documentaireserie ‘Stedentrips met Gregg Wallace’ van de Britse zender Channel 5.

Presentator Gregg Wallace, bekend van het programma MasterChef, ontdekt in de vijfdelige serie de mooiste plekjes van Europa. Hij verblijft in Rome, Barcelona, Berlijn, Wenen en Amsterdam. Daar gaat hij op zoek naar de leukste bezienswaardigheden, de beste restaurants en andere verborgen juweeltjes. Channel 5 is begonnen met het uitzenden van ‘Gregg Wallace: Big Weekends Away’. Corso Vollenhove zit in aflevering 4, vanaf minuut 38. Deze aflevering wordt op woensdag 24 februari uitgezonden op RTL Z, om 20.30 uur. De serie staat ook op Videoland onder de naam ‘Stedentrips met Gregg Wallace’.

De opnames voor de serie vonden plaats in 2019, tijdens het laatste Corso dat voor de coronapandemie werd georganiseerd. De crew uit Engeland was twee dagen te gast in de Kop van Overijssel. Ze filmden in de Vlasschuur aan de Flevoweg, waar ieder jaar wordt gebouwd door twee groepen. Op de dag van het Corso werden er opnames gemaakt van de middagrondgang.

De Vollenhoofse Vereniging Voor Volksvermaken, organisator van het Corso, is trots. ‘‘We zijn meer dan blij met de groeiende, internationale belangstelling voor onze bijzondere traditie. Om die te kunnen laten voortbestaan, is landelijke maar zeker ook internationale erkenning belangrijk. De Engelse crew was zichtbaar onder de indruk van de sociale cohesie in Vollenhove. Bouwers van alle leeftijden die samenwerken in tenten en schuren! En natuurlijk waren ze ‘flabbergasted’ toen er de volgende dag huizenhoge praalwagens versierd met bloemen door de straten gingen.’’