Corso Vollenhove organiseert Dahlia route op Open dag

Heeft u altijd al willen weten hoe het er een week voor een bloemencorso in de bouwschuren en tenten aan toegaat? De Vollenhoofse Vereniging Voor Volksvermaken (V.V.V.V.) en de wagenbouwers nodigen u uit voor de Open dag op aanstaande zaterdag 19 augustus vanaf 13.00 uur. Dit jaar is er extra aandacht voor de hoofdrolspeler van het bloemencorso: de dahlia.

Voor de eerste keer wordt er door de V.V.V.V. een heuse ‘Dahlia route’ uitgezet. Deze leidt de bezoeker langs de bouwlocaties en langs de kleurrijke dahliavelden. De route is zowel met de fiets als met de auto te volgen. De V.V.V.V: ‘‘Een unieke ervaring!’’

Een groot aantal corsogroepen heeft een dahliaveld. De dahlia’s worden gebruikt voor de versiering van de eigen praalwagen en worden verkocht aan andere corso’s. ‘‘Er wordt naast het wagenbouwen veel tijd en moeite gestoken in de dahlia’s op het veld’’, vertelt de organisatie. “Zonder dahlia’s geen bloemencorso.’’ Tienduizenden dahlia’s in allerlei kleuren zijn tijdens de route te zien. Op sommige velden staan wel meer dan tien verschillende soorten.

Veel bouwlocaties en bloemenvelden bevinden zich in en rondom Vollenhove, maar de meeste groepen bouwen in de polder; richting Marknesse of Blokzijl. De route wordt zo duidelijk mogelijk aangegeven door middel van bordjes langs de weg. Ook wordt er deze week online een plattegrond gepubliceerd waarop de route is uitgestippeld.

De V.V.V.V benadrukt dat het niet de bedoeling is dat bezoekers zelf de bloemenvelden betreden. ‘‘De dahlia’s moeten in goede conditie blijven voor het bloemencorso op zaterdag 26 augustus. Er is een Dahlia Showtuin waar wel de mogelijkheid is om tussen de dahlia’s door te lopen. We hopen dat u geniet van alle prachtige kleuren.’’

Klik hier voor de plattegrond.

De Open dag wordt mede mogelijk gemaakt door Winters Bouw Vollenhove.