Corso Vollenhove verwelkomt Nederlands kampioen

Vollenhove – Muziekkorpsen uit het hele land zorgen weer voor een muzikaal spektakel tijdens Corso Vollenhove. Op zaterdag 27 augustus staan de praalwagens klaar, versterkt door de korpsen, om uw ogen en oren versteld te doen staan.

Dit Corso staat er weer heel wat op u te wachten. Nederlands kampioen het Kamper Trompetter Korps zal u vereren met sensationele shows. SDG uit Sint Jansklooster, die meerdere avondvierdaagsen in omstreken hebben begeleid, mogen wij ook verwelkomen en u mag jeugdkorps Showband Urk feliciteren met hun 20-jarig bestaan.

Het corso gaat van start om 10.00 uur ‘s ochtends met het kindercorso. Het Vollenhoofsch Fanfare met jeugd bijt hier het spits af, gevolgd door jong vLS Wezep, SDG uit Sint-jansklooster, jong AMDG Kampen en jeugdkorps Showband Urk sluit de rij. Om 14.00 uur gaat de middagronde van het Corso van start. Wederom zal het Vollenhoofsch Fanfare aan kop lopen. De andere veelbelovende korpsen zijn Rijnmondband Schiedam, het Kamper Trompetter Korps, Pasveer uit Leeuwarden, Advendo uit Sneek, een kind aan huis, en vLS Wezep vormt de achterhoede. Deze laatste speelde voor de tweede achtereenvolgende keer bij de nationale veteranendag. Het bijzondere verlichte avondcorso begint om 20.30 uur. Hier maakt het Vollenhoofsch Fanfare plaats voor de Showband uit Urk.

Aansluitend aan het middagcorso is er om 16.45 uur de taptoe. Deze zal plaatsvinden op de sportvelden van V.E.N.O. Hier kunt u nogmaals intens genieten van vier van de korpsen. De entree is gratis.

SONY DSC

SONY DSC