Optocht Frommelcorso in De Burght

VOLLENHOVE – Het grote bloemencorso vond plaats in augustus, maar op de basisscholen in Vollenhove heerst nog steeds de welbekende corsokoorts. De kinderen zijn namelijk al weken druk met de voorbereidingen voor het Frommelcorso. Aanstaande vrijdag 14 oktober worden alle creaties getoond in Zalencentrum De Burght.

Vanaf het begin van het schooljaar staat de vrijdagmiddag in het thema van het Frommelcorso. De kinderen van groep vijf tot en met acht bedenken en bouwen zelf hun eigen corsowagentjes. Net als bij het echte Corso worden er wagenbouwgroepen opgericht en ontwerpen gemaakt. Daarna worden de wagentjes in elkaar gezet. Tijdens de laatste fase worden de wagentjes beplakt met heel veel frommels van crêpepapier.

Voor het derde jaar op rij organiseert de 4V’s samen met de Brede School Vollenhove het Frommelcorso. Geïnspireerd door de jaarlijkse traditie van basisschool de Eben-Haëzer in de Kadoelen, heeft Vollenhove sinds 2014 een Frommelcorso voor de basisscholen. Het is niet alleen heel leuk om de jeugd te betrekken bij de traditie van het wagenbouwen, het is ook belangrijk volgens de organisatie: ‘‘In het klein ervaren de kinderen wat er bij het bouwen van een wagen komt kijken. Hopelijk raken ze al op jonge leeftijd enthousiast, want dit zijn de wagenbouwers van de toekomst.’’

Op vrijdag 14 oktober laten de kinderen tijdens een feestelijke optocht om 13.00 uur de resultaten zien aan publiek en jury. Op zaterdag 15 oktober is iedereen van 9.00 tot 12.00 uur welkom om alle wagentjes nog eens te komen bekijken. Ook worden de kunstwerkjes van de lagere klassen, de peuterspeelzaal en de kinderdagverblijven tentoongesteld in De Burght.

Er is ook een programmaboekje: programmaboekje frommelcorso.

 

persfoto-frommelcorso-2016-sint-martinus-foto-4vs

persfoto-frommelcorso-2016-het-kompas-foto-4vs