Dahliakoningin 2022

Precies een week geleden is Margrietha Versprille als Dahliakoningin voor 2022 onthuld tijdens de Ontwerpexpo. Tijd om haar wat beter te leren kennen.

 Hee Margrietha. Vertel eens iets over jezelf. Wie ben je? Waar kom je vandaan?
Hoi! Ik ben Magrietha Versprille en woon in Vollenhove samen met mijn vriend Gerald. Ik ben opgegroeid in Marknesse, daarna heb ik van mijn 8e tot mijn 16e in Kraggenburg gewoond, vervolgens nog even in Kampen en tot slot dus beland in het mooie Vollenhove.

 

Wat was je motivatie om te solliciteren naar Dahliakoningin?

Het zat al heel lang in mijn hoofd. Sinds zolang ik weet dat er een Dahliakoningin is met het Corso leek het mij al gaaf. Toen ik de vacature voorbij zag komen dacht ik: “Dit is mijn kans, die moet ik pakken. Anders heb ik later spijt dat ik het niet heb gedaan”.

En dan sta je ineens op het podium tijdens de Ontwerpexpo …
Ja, ik vind het nu al fantastisch om hier te zijn!

 

Ben je zelf ook actief bij een wagenbouwgroep?

Ik ben geen lid, maar vorig jaar heb ik voor het eerst meegeholpen bij De Vereniging. Dat vond ik echt superleuk. De aankomende jaren mag ik daar blijven helpen, maar ik kijk er ook erg naar uit om als Dahliakoningin langs andere wagenbouwgroepen te gaan.

 

Hoe ben je in aanraking gekomen met het Corso?

Van jongs af aan ging ik al naar het Corso en vond het altijd erg leuk. Het bijzondere vind ik om sinds een jaar of vier, toen ik in Vollenhove ging wonen, mee te krijgen wat het Corso écht is in plaats van dat je alleen maar kijkt.

 

Dus van kijken naar actief deelnemen. Wat is je leukste herinnering aan het Corso?

Grappig genoeg vond ik het Dahliafestival vorig jaar het mooist. Dat was voor mij namelijk het eerste jaar dat ik ook meehielp. Zien hoe een wagen wordt gebouwd. Je maakt het dan van heel dichtbij mee en de sfeer was zó gezellig. Lekker eten ook, haha.

 

Wat hoop je in te brengen als Dahliakoningin aankomend Corso jaar?
Mijn enthousiasme en veel plezier maken met iedereen. Er ‘gewoon’, als vanouds, een mooi Corsojaar van maken.

 

Vorige week was ook de onthulling van het nieuwe Corsomonument. Wat vind je daarvan?

Heel mooi. Helaas kon ik niet bij de opening zijn, maar ik vind hem écht heel mooi.

 

En tot slot nog een laatste vraag…Wat lijkt je het allerleukst aankomend jaar?

Sowieso het Corso zelf, daar kijk ik erg naar uit. Toevallig heb ik het er ook even over gehad met de vorige Dahliakoningin (Jeanine Wijnand) en haar ook gevraagd: “Goh, wat vond jij nou het allerleukst?” Zij zei dat de avond ervoor, de rondgang bij de wagens, ook superleuk is. Als dat dit jaar doorgaat lijkt mij dat ook wel heel erg leuk om te beleven om bij elke wagenbouwgroep de sfeer te proeven. Maar het Corso zelf, al die mensen en de gezelligheid, op een hele andere manier te ervaren als Dahliakoningin lijkt mij echt fantastisch.


Dankjewel Margrietha. Op naar zaterdag 27 augustus!