Dahliakoningin en -prinses voor 2018 gekroond in Vollenhove

Op woensdagavond 22 augustus zijn de nieuwe Dahliakoningin en -prinses gekroond in Vollenhove. Deli Winter (16) uit Vollenhove ontving het kroontje uit de handen van haar voorgangster, Maaike van der Linde. Deli mag zich nu ‘Dahliakoningin 2018’ noemen. De 10-jarige Lizzy Kempers uit Vollenhove is de Dahliaprinses van dit jaar. Zij volgt Tess Dierkes op.

Feestweek

Voordat de Dahliakoningin het Bloemencorso van 2018 opent op zaterdag 25 augustus, is het in Vollenhove een week lang feest. Op dinsdagavond vond een muzikale rondgang plaats en de woensdag stond in het teken van een gezellige avond waarop de Dahliakoningin en -prinses werden gekroond.

Bakken

Tijdens deze gezellige avond werd ook de prinses gekozen. Het publiek leerde de vier kandidates kennen in de kennismakingsronde, de meiden hadden thuis een mooie taart gemaakt en hebben gedanst. Daarnaast was er de eerste editie van ‘Heel Veno Bakt’, waarin deelnemers ter plaatse een cupcake of taart hebben versierd. Ook waren leuke prijzen te winnen met de Bingo en werden optredens verzorgd door Danscentrum Artistique. Gedurende de avond werden hints gegeven over de wie de Dahliakoningin zou zijn, en aan het einde werd Deli gepresenteerd en kort geïnterviewd.

Sollicitatie

Het verkiezen van de Dahliakoningin verliep dit jaar anders dan voorheen. Kandidaten hebben anoniem gesolliciteerd op de droombaan van Dahliakoningin 2018. Uit de sollicitanten heeft een sollicitatiecommissie Deli Winter uitgekozen om het gezicht van het Corso van dit jaar te zijn. Ze zit vol leuke ideeën over hoe ze haar functie gaat vervullen. De kandidaten die het niet zijn geworden, blijven anoniem. Lizzy Kempers werd door de jury gekozen als Dahliaprinses om haar enthousiasme, zelfverzekerdheid en originele taart die paste bij het thema. Jasmijn Mondria (9), Thirza Mooiweer (9) en Lieke Apperlo (10) deden het ook supergoed bij de Dahliaprinsesverkiezing.

De prinses en koningin krijgen een drukke week, welke bestaat uit prijzen uitreiken en wagenbouwers bezoeken. De prinses gaat aanstaande zaterdag het Kindercorso openen dat om 10.00 uur begint. Bij het Middag- en Avondcorso is de koningin voorop in de stoet te zien. Daarna zijn ze nog een heel jaar het gezicht van het Corso.