De Vereniging wint Publieksprijs Corso Vollenhove

Op zaterdagavond 24 september zijn tijdens het jaarlijkse Wagenbouwers-Oktoberfest in Zalencentrum De Burght de overige prijzen van Corso Vollenhove bekendgemaakt. Corsogroep Nameless mocht de meeste prijzen in ontvangst nemen, De Vereniging won de felbegeerde Publieksprijs.

Dit jaar kon er online worden gestemd op de Publieksprijs. Van de 650 stemmen ging het grootste deel uiteindelijk naar De Vereniging. Het publiek koos ‘Iron Man’, een grote versie van de superheld uit het Marvel-universum, als favoriet. De wagenbouwers van De Vereniging waren ‘‘aangenaam verrast en supertrots’’. Zij kregen een beker en ingelijste foto van hun creatie overhandigd door Han Knol, voorzitter van de 4V’s, en Dahliakoningin Thalissa Pleiter.
De meeste prijzen werden veroverd door corsogroep Nameless. De jury vond hun ‘Medicijnman’ het mooist verlicht tijdens het Avondcorso en dat leverde de groep de Verlichtingsprijs op. Ook de Wagenbouwersprijs was voor Nameless. Dit is de prijs die alle wagenbouwers zelf mogen toekennen aan een groep. Bij de Figuratieprijs ging Twee Nijenhuizen er met de winst vandoor. Zij kregen deze prijs voor alle figuratie op en rond de praalwagen ‘Exodus’. Hieronder vindt u de complete uitslag:

Saantjes Publieksprijs:

1. De Vereniging – ‘Iron Man’
2. Twee Nijenhuizen – ‘Exodus’
3. Fatal Attraction – ‘Generaties’

Tamek Groep Verlichtingsprijs:

1. Nameless – ‘Medicijnman’ (77,5 punten)
2. Rataplan – ‘DJ’ (74 punten)
3. De Vereniging – ‘Iron Man’ (71,5 punten)

Simon Dragt Figuratieprijs:

1. Twee Nijenhuizen – ‘Exodus’ (78,2 punten)
2. Venomenaal – ‘De Slangenbezweerder’ (77,4 punten)
3. Nameless – ‘Medicijnman’ (71,5 punten)

Heetebrij’s Wagenbouwersprijs:

1. Nameless – ‘Medicijnman’
2. Fatal Attraction – ‘Generaties’
3. Stark Wark – ‘Tattoo’