Door aanhoudende droogte ook tekort aan crêpepapier

‘Echt alleen figuurlijk van de regen in de drup’

De inwoners van Vollenhove hebben dit jaar veel te verduren van Moeder Natuur haar kuren. Het Bloemencorso leed al een groot tekort aan dahlia’s door de droogte maar nu lijkt het Frommelcorso ook niet gespaard te blijven.

Frommelcorso-fanaat Jaap Schuitjes ziet de figuurlijke bui al hangen: “Het is gewoon nergens te vinden. Toevallig weet ik dat het bestuur al bij de lokale Pocket&Mengelmoes heeft gebedeld om hun voorraad crêpepapier te mogen gebruiken maar zij willen er niks van weten. Zij bewaren dat liever voor de lampionnenavond op 11 november.”

En daar blijven de problemen niet bij. Actiegroep ‘I-don’t-give-a-crêpe’ spreekt van papiermisbruik en is in groten getale aan het protesteren voor de Burght.

Frommelcorsobouwer Joost Vosjes uit groep 8 zit al minuten te brainstormen: “Het lijkt één groot fiasco te worden. Het crêpepapier wat er wel is, is erg broos geworden. Als ik probeer te frommelen valt het zo tussen mijn vingers door. Daarom zijn boeren uit de buurt met man en macht bezig het crêpepapier met sproeiers te vernatten. Het bestuur heeft ons al toestemming gegeven om alternatief materiaal te gebruiken, zoals dahlia’s.”

In de wandelgangen is vernomen dat de bouwers de juryleden willen omkopen met zure matten en kaneelstokken. Hoe loopt dit verhaal af? Komt het resultaat bekijken op zaterdag 3 november om 14.00 uur in de Burght te Vollenhove.