Welkom bij Corso Vollenhove

Een jaar lang koningin en prinses

18
nov

Een jaar lang koningin en prinses

Het Corso van Vollenhove mag dan al meer dan twee maanden voorbij zijn, voor de nieuwe Dahliakoningin en -prinses is ‘hun’ jaar pas net begonnen. Dahliakoningin Deli Winter en Dahliaprinses Lizzy Kempers zijn namelijk het hele jaar door actief!

Het begint allemaal met de Verkiezingsavond in de feestweek van het Corso. Dahliakoningin en prinses word je niet zomaar, je moet bijvoorbeeld kennis hebben van het Corso en over een vlotte babbel beschikken.Tijdens de spannende Verkiezingsavond werd Lizzy door de jury gekozen als Dahliaprinses, om haar enthousiasme en zelfverzekerdheid. De verkiezing van de Dahliakoningin verliep dit jaar anders dan voorheen. Kandidaten hebben anoniem gesolliciteerd op de droombaan van Dahliakoningin 2018. Uit de sollicitanten heeft een commissie Deli uitgekozen.

De meiden zijn een jaar lang het gezicht van de Vollenhoofse Vereniging Voor Volksvermaken (V.V.V.V.). Ze zijn woordvoersters voor radio en tv en mogen prijzen uitreiken bij verschillende evenementen. Maar de belangrijkste taak van de Dahliakoningin en -prinses is natuurlijk de dag van het Corso. Op zaterdag 25 augustus openden ze het Corso op een prachtig versierde auto door Bloemisterij Halma.

Afgelopen zaterdag mochten de koningin en prinses de medailles uitreiken tijdens de Survivalrun in Vollenhove. Op dezelfde dag deelden ze ‘s avonds snoep uit en beloonden ze de mooiste lampion en het beste lied met een prijs. De koningin en prinses mogen nu even met ‘vakantie’. In april staat de volgende activiteit op de planning: samen met kinderen en paashazen wordt er druk gezocht naar paaseieren op Tweede Paasdag. Een maand later is de Dahliakoningin aanwezig bij het jaarlijkse Wagenbouwers Voetbaltoernooi op 22 mei. Hier deelt zij de prijzen uit. De volgende activiteit op de agenda van de Dahliakoningin en -prinses is het traditionele pinksterrijden op Tweede Pinksterdag. Op 29 juli is de ontwerppresentatie van Corso Vollenhove, waarbij de ontwerpen voor 2019 worden getoond. Tevens is er die dag de jaarlijkse vrijmarkt bij de Burght. Een week voor het Corso, op zaterdag 17 augustus, wordt er door Deli en Lizzy een bezoek gebracht aan de wagenbouwers tijdens de Open Dag. De laatste taak voor de meiden is het overdragen van het kroontje aan hun opvolgsters tijdens de Verkiezingsavond volgend jaar.

nl_NLDutch