Eerste Ontwerpexpo Corso Vollenhove smaakt naar meer

De allereerste Ontwerpexpo van Corso Vollenhove was een succes. Ruim driehonderd belangstellenden kwamen afgelopen vrijdagavond 3 mei een kijkje nemen in De Burght en zagen welke ontwerpen er dit jaar door de groepen zullen worden gebouwd. 

Vanaf 19.30 uur stroomt De Burght vol met nieuwsgierige Corsoliefhebbers. Ook veel wagenbouwers zijn aanwezig, want zij onthullen op deze avond hun plannen voor het Corso van 2019. Verspreid door de zaal staan maquettes opgesteld en zijn er tekeningen te zien. Na deze expositie van de ontwerpen, is het om 20.00 uur tijd voor de presentaties. Iedere wagenbouwgroep licht het idee voor het aankomende Corso toe. Vaak worden hierbij korte video’s getoond.

De Ontwerpexpo werd georganiseerd door de wagenbouwers en de Vollenhoofse Vereniging Voor Volksvermaken (V.V.V.V.). De V.V.V.V. kijkt terug op een geslaagde avond: ‘‘De organisatie wil in de eerste plaats iedereen bedanken voor alle belangstelling en de gezellige avond. Daarnaast een groot applaus voor de wagenbouwers, die veel tijd en energie hebben gestoken in maquettes, tekeningen en presentaties.’’ De Ontwerpexpo is ontstaan uit eerdere bijeenkomsten waarbij ontwerpen werden tentoongesteld. ‘‘Dat was kleinschaliger, zo werd er bijvoorbeeld niet gepresenteerd. Deze avond is een hele mooie stap vooruit. Tevens is het leuk om het nieuwe Corso seizoen zo samen te openen.’’

In de pauzes en achteraf wordt er nog druk nagepraat. De ontwerpen maken indruk: ‘‘Dat belooft weer een Corso van hoog niveau te worden’’, klinkt het in de zaal. Tijdens de Ontwerpexpo konden de aanwezigen via muntjes hun stem uitbrengen op de groep die in augustus de meeste kans maakt op de ereprijs. Volgens zo’n 250 stemmers maken De Vereniging, titelverdediger Stark Wark en Fatal Attraction de meeste kans op de winst. Op zaterdag 24 augustus is te zien of deze voorspelling juist is, want dan rijden de grote dahliakunstwerken weer door Vollenhove.

Klik hier voor een verslag van de avond.

www.mplusfotografie.nl