Welkom bij Corso Vollenhove

Corso Vollenhove wordt eenmalig ‘Dahliafestival’: gezondheid staat voorop

17
May

Corso Vollenhove wordt eenmalig ‘Dahliafestival’: gezondheid staat voorop

Al vele evenementen zijn het afgelopen jaar geannuleerd vanwege het coronavirus. Ook Corso Vollenhove, één van de grootste bloemencorso’s van het land, werd in 2020 afgelast. Of ‘de kleurrijkste dag’ dit jaar wel door kan gaan, is al een tijd de grote vraag. Na maanden van overleg werd gisteravond de knoop doorgehakt. In 2021 geen Corso zoals we dat gewend zijn, maar wel een heus Dahliafestival. Dit festival zal plaatsvinden in de laatste week van augustus.

De afgelopen maanden is de Vollenhoofse Vereniging Voor Volksvermaken (V.V.V.V.) druk bezig geweest met het Bloemencorso van 2021. Er is veel overleg geweest met de wagenbouwgroepen en instanties die betrokken zijn bij het organiseren van het Corso. Zo ook met de Veiligheidsregio en het RIVM.

Voorzitter van de V.V.V.V. Han Knol: “We hebben de verschillende scenario’s in overweging genomen. Er zijn te veel onzekerheden om het Corso te organiseren in oorspronkelijke vorm. De Veiligheidsregio en de gemeente kunnen het namelijk altijd nog op de laatste dag afgelasten. Met het oog op de gezondheid en financieel gezien, vinden we het niet verantwoord dit risico te nemen. Daarom dit jaar helaas geen rijdend Corso, maar kiezen we voor een coronaproof Dahliafestival!”

Het Dahliafestival belooft een groots, kleurrijk spektakel te worden zo vertelt de voorzitter. “Het festival zal onder andere bestaan uit wagens, mozaïeken en sculpturen op prominente plekken in Vollenhove. De wagenbouwgroepen, buurtverenigingen en met name de jeugd krijgen hierin allemaal een rol.” Hoe het festival er verder precies uit gaat zien, maakt de organisatie op een later moment bekend. Han Knol: ”Dit wordt samen met de wagenbouwgroepen ingevuld. Als er eind augustus meer mogelijk is, dan gaan we hierin absoluut opschalen. Uiteraard zullen we bij het organiseren van het Dahliafestival de coronamaatregelen goed in de gaten houden. Laten we er vooral een mooie feestweek van maken!”

en_USEnglish