Groter parcours voor Kindercorso Vollenhove

Op zaterdag 24 augustus begint de feestdag van het Bloemencorso Vollenhove om 10 uur ‘s ochtends met de optocht van de jonge generatie. Nu het aantal opgaven toeneemt, wordt het parcours uitgebreid. Op het oude parcours door de binnenstad zal de stoet dit jaar niet passen. Dit jaar lopen de kinderen voor het eerst de ‘grote’ ronde.

Eén grote ronde

Waar het Kindercorso voorheen door de binnenstad ging en de Kerkstraat en Bisschopsstraat aandeed, wordt de ronde dit jaar groter. De jeugd loopt één keer dezelfde ronde als de Corsowagens later op de dag zullen doen, maar dan in tegengestelde richting. Hiermee is het ook mogelijk om tijdens het Kindercorso plaats te nemen op de tribunes aan het parcours. “We zijn enorm blij dat het Corso ook bij de jeugd zo leeft,” aldus de Vollenhoofsche Vereniging Voor Volksvermaken. Daarom is er naast de uitbreiding van de ronde, dit jaar ook voor het eerst een heuse programmaflyer voor het Kindercorso. Deze wordt ‘s ochtends verspreid aan het parcours.

Het Kindercorso

Het Kindercorso is de aftrap van Bloemencorso Vollenhove in het voormalig havenstadje. Ongeveer 500 kinderen doen mee aan de optocht; in schoolverband, als losse groep of individueel. Ook werken 14 verschillende jeugdgroepen aan hun eigen praalwagen die deze ochtend mee zullen rijden.

Muziek op topniveau

Net als het Middag- en Avondcorso gaat ook het Kindercorso hand in hand met muziek. Vollenhoofsch Fanfare, het Jong Pasveerkorps Leeuwarden, Jong Oranje uit IJsselmuiden, het Jong Kamper Trompetterkorps uit Kampen en de Jong Showband uit Urk voorzien de optocht van muziek. De jeugdfanfares geven de gezellige optocht nog meer sfeer.