Welkom bij Corso Vollenhove

Programma

Het Dahliafestival vindt plaats op zaterdag 28 augustus 2021 van 12:00u tot 20:00u.

Voorafgaand aan het festival vindt er een alternatief Kindercorso plaats, deze begint om 10:00 uur. Dit is uitsluitend voor kinderen die zich hebben opgegeven bij hun basisschool/organisatie. De kinderen zullen vanaf de eigen basisschool of een vooraf bekend gemaakte locatie starten.

Op het Dahliafestival zullen 11 stilstaande corso wagens en dahlia creaties te zien zijn. Ook zijn er dahlia kunstwerken van de jeugd te bewonderen. Door de vele terrassen, foodtrucks en horeca gelegenheden is er genoeg voor de interne mens te krijgen. Tussen de dahliacreaties is er entertainment zoals dweilorkesten, een optreden van bijvoorbeeld de Vollenhoofse fanfare, divers straattheater, danscentrum Artistique en nog veel meer.

Vanwege de coronamaatregelen dient iedereen die het festivalterrein wil betreden, in het bezit te zijn van een ledenbandje of entreeticket. Ook kinderen van 0-3 hebben een entreebewijsnodig i.v.m. de registratieplicht. We hebben een vergunning voor een doorstroomevenement en dat betekent dat we nergens een opeenhoping van mensen mogen creëren of hebben. U moet de regels vergelijken met een markt. Er zijn looproutes aangegeven over het gehele terrein. Deze zijn aangegeven met borden, linten en/of stickers. We hopen dat iedereen zich aan deze looproutes wil houden. Als u het terrein tijdelijk wilt verlaten en u heeft geen ledenbandje, dan kunt u bij de uitgang een stempel vragen, waarmee u later het terrein weer op kunt. En natuurlijk moet iedereen zich houden aan de geldende coronamaatregelen. Deze zijn na te lezen op de website van de rijksoverheid.

Om genoeg ruimte te kunnen maken voor de wagens en andere activiteiten zullen de volgende straten en parkeerplaatsen op 28 augustus tussen 08:00 en 21:00 autovrij zijn: Aan Zee, Bentstraat , Bisschopstraat, Doelenstraat, Gasthuisstraat, Gasthuissteeg, Gasthuisplein, Groenestraat, De Haven, Harmen Visserplein, Kerkstraat, Kerkplein, Kerksteeg, Laan van Toutenburgh, Landpoortsteeg, Molenberg, Park Old Ruitenborgh, Putsteeg, (parkeerplaats tussen het Goor en Doelenstraat), Schapensteeg en de Voorpoort.

en_USEnglish