Welkom bij Corso Vollenhove

Programma

Over het Corso 2022 is nog niets bekend, omdat corona ons land nog steeds in zijn greep houdt. Zodra er meer bekend is, zal dit via de socials worden gedeeld.

 

Het Dahliafestival 2021 vond plaats op zaterdag 28 augustus.

Voorafgaand aan het festival vond er een alternatief Kindercorso plaats. Dit was uitsluitend voor kinderen die zich hadden opgegeven bij hun basisschool/organisatie. 

Op het Dahliafestival waren 11 stilstaande corso wagens en dahlia creaties te zien. Ook waren er dahlia kunstwerken van de jeugd te bewonderen. Door de vele terrassen, foodtrucks en horeca gelegenheden was er genoeg voor de interne mens te krijgen. Tussen de dahliacreaties was er entertainment zoals dweilorkesten, een optreden van bijvoorbeeld de Vollenhoofse fanfare, divers straattheater, danscentrum Artistique en nog veel meer.

Vanwege de coronamaatregelen diende iedereen die het festivalterrein wilde betreden, in het bezit te zijn van een ledenbandje of entreeticket. Ook kinderen van 0-3 hadden een entreebewijsnodig i.v.m. de registratieplicht. We hadden een vergunning voor een doorstroomevenement en dat betekende dat we nergens een opeenhoping van mensen mochten creëren of hebben. De regels waren te vergelijken met een markt. Er waren looproutes aangegeven over het gehele terrein. Deze waren aangegeven met borden, linten en/of stickers.  Als u het terrein tijdelijk wilde verlaten en u had geen ledenbandje, dan kon u bij de uitgang een stempel vragen, waarmee u later het terrein weer op kon. En natuurlijk moest iedereen zich houden aan de geldende coronamaatregelen. Deze waren na te lezen op de website van de rijksoverheid.

Om genoeg ruimte te kunnen maken voor de wagens en andere activiteiten waren de volgende straten en parkeerplaatsen op 28 augustus tussen 08:00 en 21:00 autovrij: Aan Zee, Bentstraat , Bisschopstraat, Doelenstraat, Gasthuisstraat, Gasthuissteeg, Gasthuisplein, Groenestraat, De Haven, Harmen Visserplein, Kerkstraat, Kerkplein, Kerksteeg, Laan van Toutenburgh, Landpoortsteeg, Molenberg, Park Old Ruitenborgh, Putsteeg, (parkeerplaats tussen het Goor en Doelenstraat), Schapensteeg en de Voorpoort.

en_USEnglish