De Vereniging

startnr. 11

unikaly carnivalli

Deze unieke groep mensen reist door heel Europa van plaats naar plaats. Geruchten gaan dat ze uit de bossen nabij Transsylvanië komen maar niemand weet dit precies. Gepresenteerd door de charismatische dompteur Dragoš met hun hoofd-act het menselijk kanon. Ze staan bekend als een unieke gewoon gezellige groep met mensen en de viering van hun verschillen. Penntor de langste man ter wereld, de prachtige Brândușa de bebaarde vrouw en nog veel meer unieke karakters. Ze zijn op doorreis maar misschien zien jullie een blik van hun unieke show terwijl ze langsrijden.
Corso Vollenhove

Wagenbouwgroep: De Vereniging
Bestaat sinds: 1984
Hoogste classificatie: Ereprijs
Bouwlocatie: Vlasschuur, Flevoweg 5 Vollenhove

‘‘De Vereniging staat dan ook bekend om het spektakel dat door de figuratie wordt verzorgd’’

Wagenbouwgroep De Vereniging is in 1977 opgericht door een jonge vriendengroep. De groep noemde zichzelf toen eerst nog ‘Youth for Flowers’. In 1981 werd de wagenbouwgroep opgesplitst in ‘Bellefleur’ en ‘Youth for Flowers’. De meeste bouwers sloten zich aan bij ‘Bellefleur’. Eind 1983 werd besloten dat de naam van deze groep zou worden veranderd in ‘De Vereniging’. In 1984 debuteerden zij onder deze nieuwe naam. Het werd het beste debuut bij het Corso Vollenhove tot op heden; ze eindigden meteen op een 2e plek met 136,5 punten. De acht jaren daarna wist De Vereniging altijd in de top drie terecht te komen. Tweemaal wonnen ze de Ereprijs. In 1987 met ‘Mickey’s Birthday Party’ en in 1988 met de wagen ‘Broadway’. De groep is behoorlijk groot en telt momenteel zo’n 60 leden.

De beste figuratie wordt in Vollenhove beloond met de Figuratieprijs. De Figuratieprijs wordt uitgereikt sinds 2003. De Vereniging won tot nu toe de meeste Figuratieprijzen, namelijk zes. Met de wagen ‘Oorsprong Vollenhove herontdekt!’ uit 2004 behaalden ze hun eerste Figuratieprijs. In 2008, 2009, 2012, 2017 e 2018 wonnen ze de prijs opnieuw. De Vereniging staat dan ook bekend om het spektakel dat door de figuratie wordt verzorgd. ‘‘Wij nemen het heel serieus, omdat we het vermaken van het publiek het belangrijkste vinden’’, vertelde de groep eerder. Ze beginnen dan ook al in mei met oefenen. ‘‘En de laatste maand voor het Corso oefenen we meerdere keren per week, de laatste week toch wel elke dag.’’

Corso Vollenhove
Corso Vollenhove