Nameless

Startnr. 8

welcome home astronauts!

De snelste auto, de grootste boot en het meest luxe vliegtuig. Nee; de rijksten van onze aarden hebben het niet makkelijk. En in 2022 kwam daar een bizarre strijd om de status en macht bij. Niet over de snelste, de grootste of de beste, maar over de eerste.. De eerste toerist op de maan!

Miljardair Elon Nuts vertrok eind juli, samen met een onbekende reisgenoot, met de SC Pioneer II voor de eerste maanvakantie in de geschiedenis. Vandaag, na een aantal fantastische weken in ‘outer space’, komen ze terug naar aarde. En daar ben jij bij, want de landing is aanstaande. 

Dus geef de SC Pioneer II en haar bemanning een waar heldenonthaal!

Dat het avontuur de nodige voeten in de aarde had, maar ook tot euforie leidde, bleek de afgelopen weken wel. Het leidde tot persconferenties, interviews met deskundigen, gesprekken met voor- en tegenstanders, enzovoorts. Nieuwsgierig naar wat er allemaal gebeurde? 

Check NSAtv.nl

Corso Vollenhove

Wagenbouwgroep: Nameless
Bestaat sinds: 1996
Hoogste classificatie: Ereprijs
Bouwlocatie: Fam. Timmermans, Vollenhoverweg 28 Marknesse

‘‘Na een periode waarin ze meerdere keren op de -mooie, maar toch ook wel vervelende- tweede plek eindigden, wisten ze in 2011 weer de felbegeerde Ereprijs te winnen.’’

Nameless is sinds 1996 deelnemer aan het Corso van Vollenhove. En niet zonder succes, de groep heeft al heel wat bekers in hun prijzenkast staan. In het jaar 2001 won Nameless voor de eerste keer de Ereprijs. Dat deden ze met wagen ‘The adventures of Teddy Ruxpin’. Na een periode waarin ze meerdere keren op de -mooie, maar toch ook wel vervelende- tweede plek eindigden, wisten ze in 2011 weer de felbegeerde Ereprijs te winnen. De creatie waarmee ze dat deden was ‘Vergeten leven aan de Zuiderzee’. Ze hadden de smaak te pakken en wonnen ook in 2012 de ereprijs, dat jaar met ‘De Toren van Babel’. Wagenbouwgroep Nameless bestaat uit ongeveer 30 leden en bouwt aan de Vollenhoverweg. 

Naast een Middagcorso is er in Vollenhove ook ieder jaar een Avondcorso. Alle praalwagens worden dan prachtig verlicht en dat levert een magisch geheel op! De bouwers van Nameless zijn hier goed in, want de groep won maar liefst tien keer de Verlichtingsprijs. Zo ook weer in 2016: de jury vond ‘Medicijnman’ het mooist verlicht tijdens het Avondcorso.

Corso Vollenhove