Welkom bij Corso Vollenhove

Stark Wark

Biography

Stark Wark
Sinds: 1989
Hoogste classificatie: Ereprijs
Bouwlocatie: Jachtwerf Aquador, Vollenhoverweg 46  Marknesse

De groep Stark Wark is opgericht in 1989 en is daarmee één van de langst bouwende wagenbouwgroepen in Vollenhove. Het begon allemaal met de wagens ‘James Bond’ en ‘De zeven Wereldwonderen’. Ze bouwden één jaar niet, in 1994. Daarna bleven ze stijgen in het klassement en in 1998 behaalden ze hun eerste ereprijs met ‘Met vliegend vaandel en slaande trom’. De groep is nu uitgegroeid tot zo’n 70 leden.

Elf ereprijzen

Stark Wark won tot nu toe de meeste ereprijzen in Vollenhove; maar liefst elf keer wisten ze het Corso te winnen. Ook lukte het ze om drie keer drie jaar achter elkaar de ereprijs te winnen. Een hele prestatie. Wat is volgens de groep hun geheim? ‘‘Ons geheim, dat is er eigenlijk niet. Wij willen als groep graag mooie wagens bouwen. Wagens waar wij trots op kunnen zijn en waarvan wij denken dat we er genoeg voldoening uit kunnen halen qua bouw. Onze groep bestaat uit een mix van oudere- en jongere leden en die vullen elkaar goed aan. Wij zijn ook een erg open groep en iedereen is altijd van harte welkom. Iedereen die bij ons in de schuur komt, bouwt met plezier. Voor ons komt plezier op de eerste plaats, maar om het plezier te behouden streven wij wel een bepaald niveau na.’’

Van alle ereprijzen zijn er drie favorieten binnen Stark Wark. ‘‘Binnen onze groep zijn er eigenlijk drie wagens die vaak worden genoemd als mooiste ereprijs. Dit zijn ‘Ceremonie der vlinderballade’ (1999), ‘Strijdmacht’ (2009) en ‘Gekooid’ (2010). Deze drie wagens springen bij veel leden in het oog, omdat ze destijds een behoorlijke indruk achterlieten op ons als groep, maar ook op het publiek, de medebouwers en de jury. Daar doe je het toch allemaal voor!’’ De wagen ‘Ceremonie der vlinderballade’ was extra bijzonder, want deze kreeg het hoogste puntenaantal ooit van de jury: 148,2 punten. (Tip: kijk vooral eens op de Facebookpagina van Stark Wark voor nog veel meer foto’s van alle creaties.)

en_USEnglish