Fatal Attraction opnieuw winnaar Corso Vollenhove

VOLLENHOVE- Voor het vierde jaar op rij heeft het ‘blauwe leger’ van corsogroep Fatal Attraction het bloemencorso van Vollenhove gewonnen. Ze gooiden zaterdag 26 augustus hoge ogen met de praalwagen ‘Op de tast’, waarbij het publiek brandweermannen aan het werk zag.

De groep Nameless werd tweede met de mooie creatie ‘Maan’; een meisje dat door haar raam naar buiten kijkt, naar de maan en de sterren. De stoere wagen ‘Hanekam’ van ‘t Jakan eindigde op de derde plek. Voor Fatal Attraction dus opnieuw een ereprijs. ‘‘Maar dat went nooit hoor’’, reageren de bouwers na afloop van de prijsuitreiking. ‘‘Een ereprijs winnen, dat gevoel is onbeschrijfelijk. Het is de ultieme beloning voor al het harde werken.’’ Zo’n 400.000 dahlia’s werden uiteindelijk bevestigd op de wagen. Verlichting, geluid en rook- en reukmachines maakten het af. Volgens de jury lag het niveau van het gehele Corso dit jaar hoog.

(foto: Marieke Tromp)

3,7 miljoen dahlia’s

Twaalf huizenhoge praalwagens reden afgelopen zaterdag door Vollenhove. Corso Vollenhove is één van de grotere corso’s van Nederland en is al vier jaar Immaterieel Cultureel Erfgoed. Voor deze editie werd er een recordaantal bloemen gebruikt: ongeveer 3,7 miljoen dahlia’s met 54 verschillende kleurtinten. De creaties werden afgewisseld met gerenommeerde muziekkorpsen. Het Middagcorso werd live uitgezonden op RTV Oost, RTV DrentheOmroep Gelderland en Omroep Brabant.

Ruim 45.000 bezoekers genoten van de optocht. Het was dan ook prima Corso-weer met 23 graden, wolken en zon. Voor een echtpaar uit Lelystad is het de eerste keer dat ze het bloemencorso bezoeken. ‘‘In juni waren we in de buurt op vakantie en kwamen langs de bouwlocatie van de groep met de katten…Twee Nijenhuizen. Na uitleg over hun project waren we zo enthousiast geworden dat we ook het resultaat wilden zien.’’ Ze zijn zichtbaar onder de indruk: ‘‘Zoiets hebben we nog nooit meegemaakt. Wat een grote wagens, wat mooi gemaakt. Het saamhorigheidsgevoel hier is ook heel bijzonder.’’

Records bij Kindercorso

‘De kleurrijkste dag van het jaar’ ging van start om 10.00 uur ’s ochtends met het Kindercorso. Ongeveer vijfhonderd voornamelijk basisschoolkinderen liepen mee. Kindcentrum Het Kompas werd de winnaar met ‘Het Kompas in het ZONnetje’.

Dit jaar was er een recordaantal bloemenwagentjes te zien. Twaalf wagentjes reden mee. Daarnaast werd er een recordaantal bloemen gebruikt: meer dan 150.000 dahlia’s. Bij het Middagcorso mochten de wagentjes voorop in de stoet meerijden. De Vollenhoofse Vereniging Voor Volksvermaken (V.V.V.V.): ‘‘Al die wagentjes gemaakt door de jongste wagenbouwers van Vollenhove, dat was een prachtig gezicht. Diverse onderwerpen kwamen voorbij, soms al compleet met figuratie.’’

Fotowedstrijd

De V.V.V.V. organiseert voor het eerst een fotowedstrijd: ‘‘Ieder jaar zitten er honderden mensen aan het parcours met een camera om de optocht vast te leggen. Wij gaan op zoek naar de allermooiste Corso foto’s! De Fotofabriek stelt 3 fotoalbums beschikbaar voor de mooiste of meest bijzondere foto’s. Ook krijgt iedere deelnemer van de fotowedstrijd een kortingscode om te besteden.’’ Om mee te doen moet u uw foto voor maandag 4 september mailen naar fotowedstrijd@corsovollenhove.nl o.v.v. naam, leeftijd, adres en telefoonnummer. Alle ingezonden foto’s worden beoordeeld door een professionele jury.

(foto: Marieke Tromp)

Corso Vollenhove is het hele jaar door actief op Facebook, Twitter, Instagram, YouTube en Snapchat. 

De volledige uitslag van Corso Vollenhove is als volgt:

1 Fatal Attraction Op de tast 185,6
2 Nameless Maan 167,8
3 ‘t Jakan Hanenkam 166,4
4 Rataplan Opgevoerd 164,3
5 Venomenaal Piet Hein en de Zilvervloot 162,3
6 Stark Wark 9 levens 159,7
7 Twee Nijenhuizen Ontsnapt 157,0
8 Fulnaho Onder mijn hoede 148,8
9 De Vereniging Verzonken 146,1
10 Excellent Pegasus 140,4
11 Klein Cuba Om te gieren 133,7
12 Geniaal Project G 130,9

 

De uitslag is ook als pdf-bestand te downloaden: Uitslag Corso 2017