Fatal Attraction wint corso 2015

VOLLENHOVE- Op een zonnige laatste zaterdag van augustus werd het publiek van Corso Vollenhoveweer getrakteerd op een indrukwekkend bloemenspektakel. De optocht, bestaande uit dertien praalwagens versierd met dahlia’s, honderden figuranten en zes topkorpsen, stond garant voor veel kijk- en luisterplezier. Voor de corsogroep Fatal Attraction was deze editie extra feestelijk. Naast dat ze hun 25-jarig jubileum vierden, sleepten ze ook nog eens voor het tweede jaar op rij de ereprijs binnen.

Vol spanning staan alle wagenbouwers om half acht ’s avonds te wachten op de prijsuitreiking van Corso Vollenhove. Meedoen is voor veel groepen belangrijker dan winnen, maar een mooie prijs is meer dan welkom. Een jaar lang is er naar deze dag, naar dit moment toegeleefd. Eén voor één worden de corsogroepen genoemd door de burgemeester van Steenwijkerland, Marja van der Tas. Van plek dertien langzaam naar boven. En dan is daar eindelijk de ontlading: de winnaar is bekend! Tranen van blijdschap vloeien rijkelijk bij ‘het blauwe leger’ van Fatal Attraction: ‘‘We hebben er ontzettend ons best voor gedaan, dat dit opnieuw wordt beloond is fantastisch.’’

 

Tweede beker

Gnoes en zebra’s die van een heuvel naar beneden springen, waar het laatste obstakel van hun reis wacht: een brede rivier vol gevaren. Op zoek naar eten worden de dieren gedwongen om verder te reizen. Deze jaarlijkse migratie van Afrikaanse dieren was dit jaar de inspiratie voor corsogroep Fatal Attraction. Hun creatie, ‘De Grote Migratie’, maakte zaterdag indruk op zowel publiek als jury. Zodoende wisten ze voor het tweede jaar op rij de ereprijs te winnen.

Een tweede beker winnen, vorig jaar wonnen ze voor het eerst in hun carrière de ereprijs, was een duidelijke missie van de groep. Die missie is dus geslaagd! Met ‘De Grote Migratie’, een praalwagen van 10 meter hoog, 30 meter lang en versierd met zo’n 290.000 dahlia’s, bleef Fatal Attraction de concurrentie ruim voor.

Tranen

Op de tweede plaats eindigde de groep Twee Nijenhuizen met het bijzondere ‘Stadsgezicht’. Opnieuw waren er tranen van vreugde, want met deze tweede plek was de groep meer dan blij: ‘‘Eindelijk de tweede plek!’’ Twee Nijenhuizen is met 37 jaar de oudste groep van het Corso. Ondanks dat de meeste groepen de dahlia’s op de wagens prikken, wordt er bij Twee Nijenhuizen nog steeds geplakt. ‘‘We houden van tradities en plakken de bloemen graag’’, aldus de leden.

 

Venomenaal bouwde dit jaar haar tiende wagen: ‘Omsingeld’. Grote helmen en schilden vormden de wagen, waar speren tussendoor staken. Daaromheen had zich een boze menigte gevormd, gespeeld door ruim 120 figuranten. Zij omsingelden de wagen. Dit geheel bezorgde Venomenaal de derde plaats. De Vereniging werd verrassend vierde, gevolgd door ‘Juttertje’ van Rataplan op de vijfde plek.

 

110-jarig jubileum

Meerdere groepen vierden dit jaar hun jubileum en ook de organisatie van het Corso, de Vollenhoofse Vereniging Voor Volksvermaken, had wat te vieren. De 4V’s bestond namelijk 110 jaar. De gehele feestweek was er een aangepast programma en in plaats van een programmaboek, was er het Jubileum Corsomagazine te krijgen. De organisatie: ‘‘Het weer was perfect, waardoor er nog meer publiek komt kijken. Ook verliep de optocht zowel ’s middags als ’s avonds vlot. We willen graag de wagenbouwers en alle vrijwilligers bedanken voor een prachtig Corso.’’

Klik hier voor de uitslag.