Finalist Belgium’s Got Talent naar Corso Vollenhove

Op zaterdag 25 augustus komen fanfares, bands en korpsen van heinde en verre naar Vollenhove om hun muzikale bijdrage te leveren aan het Corso. Een uitmuntende selectie staat op het programma.

De dag start om 10:00 uur, als vanouds met het Kindercorso. De muzikale omlijsting wordt dit jaar verzorgd door; de Vollenhoofsch Fanfare, Jong Irene Ede, Jong Kamper Trompetter Korps, die zich mogen prijzen met de grootste jeugdafdeling in Nederland, Jong Van Limburg Stirum Band Wezep en Jong Pasveer Leeuwarden. Jong Pasveer verliet in 2017 het Jeugdfestival in Stiens met de gouden plak en werd in juni van dit jaar nog Nederlands Kampioen in de basisklasse, tijdens de Open Dutch Showcorps Championships (ODSC) in Assen.

Het Middagcorso begint om 14:00 uur met de Vollenhoofsch Fanfare, gevolgd door Showkorps Wilhelmina uit Sleeuwijk, AMIGO Leiden, die in dit voorjaar samen met The Script de Ziggodome in Amsterdam op z’n kop zette, Nederlands Kampioen Showwedstrijden 2018; Excelsior Renkum, Showband Corio Heerlen en DrumSpirit uit Dadizele, België. DrumSpirit was onlangs te zien als finalist in Belgium’s Got Talent. Vorig jaar stalen ze ook al de show in Vollenhove.

Na het Middagcorso, rond 16:45 uur, kan er worden genoten van de Taptoe op de sportvelden van S.V. Veno. Dit muzikale schouwspel is een aanrader voor iedere bezoeker. Tijdens de Taptoe geven diverse korpsen wederom een flitsende show weg. Uiteraard zal er een dweilorkest bij de sportvelden aanwezig zijn om het publiek feestelijk te ontvangen. De toegang is gratis.

Om 20:30 uur gaat vervolgens het Avondcorso van start. Corio Heerlen zal beginnen en het overnemen van de Vollenhoofsch Fanfare. Het Kamper Trompetter Korps komt erbij.

Corso Vollenhove is ook actief op Facebook, Twitter en Instagram. Mis het niet en zet 25 augustus, de kleurrijkste dag van het jaar, in de agenda!