Geen Corso, maar wél kleurrijke feestweek in Vollenhove

Waar begin dit jaar het Corso helaas afgeblazen moest worden vanwege de coronamaatregelen, biedt de versoepeling van deze regels nu kans om tóch iets te organiseren in de Venose feestweek die traditioneel in de laatste week van augustus plaatsvindt.

Verschillende activiteiten tijdens de feestweek.

Een jaar zonder feestweek, dat ging er moeilijk in bij de Vollenhoofse Vereniging Voor Volksvermaken (V.V.V.V.). “Ook vanuit inwoners en wagenbouwers voelden we een sterke behoefte om iets te organiseren in de week van 24 t/m 29 augustus. De afgelopen weken hebben we druk gebrainstormd over activiteiten in de feestweek en hebben we samen met de gemeente gekeken naar de mogelijkheden”, zegt Han Knol, voorzitter van de V.V.V.V.. En dat bleek nog niet zo makkelijk te zijn. “Je hebt je aan veel richtlijnen te houden en hoe groter het evenement, des te moeilijker het te organiseren is in coronatijd. Als je iets organiseert wil je dat het goed verloopt. Gezondheid en veiligheid staan voorop. Daarom hebben we voor een vorm gekozen waarin we de controle en het overzicht kunnen bewaren en er alsnog een kleurrijke week van maken”. De V.V.V.V. organiseert daarom een fietsroute die de hele feestweek gefietst kan worden.

“Een fietsroute is natuurlijk niet compleet zonder bezienswaardigheden onderweg. Aan alle inwoners van Vollenhove dus de oproep om de straten te versieren of de vlaggen en vlaggenlijnen uit te hangen. Ook wagenbouwers doen mee en maken kunstwerken langs de route”, aldus Han Knol. Het overzicht van het hele programma is, net zoals de fietsroute, na 21 augustus te downloaden via www.corso-vollenhove.nl.

Opgave straatversiering
De V.V.V.V. nodigt de inwoners van Vollenhove dus uit om van woensdag 26 augustus t/m zaterdag 29 augustus de straten om te toveren tot een prachtig verlicht en versierd geheel. Een deskundige jury beoordeelt de straten tweemaal op donderdag 27 augustus. Dit gebeurt bij zowel daglicht als avondschemer. De uitslag van de straatversiering wordt op zaterdag 29 augustus bekend gemaakt. De eerste prijs bedraagt maar liefst € 250 + een extra premie van € 1,50 per deelnemend huisnummer. Onder de top 10 wordt bovendien één extra geldbedrag van € 100,– verloot. Aanmelden kan vanaf dinsdag 28 juli t/m maandag 10 augustus via het online inschrijfformulier dat te vinden is op www.corso-vollenhove.nl. Voor vragen of informatie kun je terecht bij Miriam Strijk via miriam.strijk@corsovollenhove.nl.