Welkom bij Corso Vollenhove

Jeugd in Vollenhove druk met Frommelcorso

3
nov

Jeugd in Vollenhove druk met Frommelcorso

Ook na het jaarlijkse bloemencorso in augustus is er nog steeds sprake van ‘corsokoorts’ in Vollenhove. Door de jeugd wordt namelijk hard gewerkt aan creaties voor het Frommelcorso. Aanstaande zaterdag 4 november zijn alle kunstwerken te bewonderen in De Burght.

Voor de vierde keer organiseert de Vollenhoofse Vereniging Voor Volksvermaken (V.V.V.V.) het Frommelcorso, een optocht met door kinderen geknutselde corsowagentjes. Doel is de jeugd al vroeg bij het Corso te betrekken. Voor het Frommelcorso worden wagentjes van maximaal 80 centimeter lang en 50 centimeter hoog gemaakt. Deze worden uiteindelijk helemaal beplakt met ‘frommels’ van crêpepapier.

Al sinds september zijn de jongste bouwers uit Vollenhove en omgeving bezig met het bedenken en bouwen van hun wagentje. Dat gebeurt dit jaar niet meer op de basisscholen, maar thuis. Aanstaande zaterdag zullen er meer dan twintig corsowagentjes te zien zijn tijdens de optocht in De Burght in Vollenhove.

Aan deze optocht mogen kinderen uit groep 5 tot en met 8 meedoen. Voor de kinderen van groep 1 en 2 is er een kleurwedstrijd en de kinderen uit groep 3 en 4 mogen een melkpak omtoveren tot frommelcreatie. De V.V.V.V: ‘‘Er is genoeg te zien zaterdag. Iedereen is natuurlijk uitgenodigd om te komen kijken. Het moet een echt feest worden.’’  Om 13.30 uur gaat de zaal open voor het publiek en kan er een mooi plekje langs het corso-parcours worden uitgezocht. Om 14.00 uur start de optocht. Na de prijsuitreiking is er een Wagenbouwersfeest met muziek voor de kinderen. De toegang is gratis.

Klik hier voor het programmaboekje.

 

nl_NLDutch