Leerlingen Sint Martinus winnen Frommelcorso Vollenhove

Vrijdagmiddag 16 oktober stroomde Zalencentrum De Burghtvol met ouders, opa’s en oma’s en de leerlingen van de basisscholen van Vollenhove. Iedereen probeerde een goed plekje te krijgen langs het parcours van het Frommelcorso, dat voor de tweede keer werd georganiseerd.Vanaf het begin van het schooljaar is er door alle basisschoolkinderen van de groepen 5 t/m 8 hard gewerkt aan de wagentjes voor het Frommelcorso. Met succes, want dit jaar deden er maar liefst 39 creaties mee. Een voor een reden de wagentjes vrijdagmiddag over een lange catwalk langs het toegestroomde publiek. Er was geen hoofdthema, dus allerlei soorten onderwerpen kwamen voorbij. Zo waren er knutselwerken over de jungle, over de zee en ook over bekende films en series. Nieuw dit jaar was de figuratie rondom de wagentjes. Net als bij het grote Corso in augustus, kon er een Figuratieprijs worden gewonnen.
Juryleden Roald Rook, Roel Zwiers en Gretha Rook hadden de moeilijke taak om alle 39 frommelwagentjes te beoordelen. De groep ‘The Dragons’ van basisschool Sint Martinus won met ‘Color Dragon’ de Ereprijs, die zij kregen van Dahliaprinses Lizzy Roskam. De winnaars waren superblij en ontvingen naast een ereprijsbeker ook de grote wisselbeker. Tweede werd de groep ‘The Music’. De derde prijs ging naar ‘Hoog in de Lucht’. De Figuratieprijs werd gewonnen door ‘Stark Wark’ met ‘Schipbreuk’. De jeugd ging daarna dansend en zingend de herfstvakantie in op het Wagenbouwersfeest. Muziek en geluid werden deze middag verzorgd door Dance Fever en presentatoren Tessa en Janine Renes.

De Vollenhoofse Vereniging Voor Volksvermaken en de Brede School Vollenhove kijken tevreden terug op het bouwproces en op de geslaagde optocht. De organisatie: ‘‘Vorig jaar werden we verrast door de enorme belangstelling voor het Frommelcorso. Dit jaar hadden we de hele sportzaal tot onze beschikking en dat was wel nodig, want er kwam opnieuw veel publiek kijken.’’ Ook noemt de organisatie het belang van het Frommelcorso. ‘‘We hopen dat iedereen en in het bijzonder de jeugd nu nog enthousiaster is geworden over het wagenbouwen. Zo hopen we de traditie van het bloemencorso nog heel lang in stand te kunnen houden.’’

Op de zaterdagmorgen was er als afsluiting een tentoonstelling in De Burght. De wagentjes van het corso en de knutselwerken van de lagere klassen van de basisscholen, allen versierd met frommels van crêpepapier, waren nog eens te bewonderen. Foto’s van het Frommelcorso zijn binnenkort te zien op de Facebookpagina van Corso Vollenhove.

Voor de kinderen die door het Frommelcorso enthousiast zijn geworden over het bouwen van een wagentje: overleg eens met je vrienden of ouders of je volgend jaar met een eigen corsowagentje kunt meerijden met het Kindercorso in Vollenhove! Ook mag je dan ’s middags meerijden tussen de grote wagens. De 4V’s wil je graag helpen. Voor meer informatie kun je contact opnemen met: han.knol@corsovollenhove.nl

Persfoto Frommelcorso 2015, The Dragons met Color Dragon

Foto: Nathalie Kwakman