Leerlingen Sint Martinus winnen Frommelcorso

Wekenlang werd eraan gewerkt en vrijdag 14 oktober was het dan zover. De kinderen van de basisscholen uit Vollenhove toonden hun creaties voor het Frommelcorso aan publiek en jury. De grote winnaars waren de leerlingen van de Sint Martinusschool. De groep Power 2016 kreeg de eerste prijs voor hun wagentje ‘The Lion King’.

Om 12.30 uur gingen de deuren van Zalencentrum De Burght open. Al snel stroomde de sportzaal vol met ouders, grootouders en leerlingen van de basisscholen uit Vollenhove. Iedereen probeerde een goede plek te krijgen langs het parcours. Alle wagentjes waren op tijd binnen zodat de optocht om 13.00 uur kon beginnen.

persfoto-frommelcorso-2016-tweede-prijs-het-monster-van-loch-nessMaar liefst 32 wagentjes, allen versierd met frommels van crêpepapier, reden langs het enthousiaste publiek. Iedere groep kreeg een luid applaus. Vanaf het begin van het schooljaar hadden de kinderen gewerkt aan hun creaties voor het Frommelcorso. Net als bij het grote bloemencorso werden er groepen gevormd en ontwerpen gemaakt. Er kwamen vrijdag dan ook allerlei onderwerpen voorbij: een D.J., het monster van Loch Ness, Finding Dory, de Olympische Spelen, Parijs en vele andere thema’s.

frommelcorso-definitieve-uitslag-2016Een jury beoordeelde de creaties op algemene indruk, uitwerking idee en afwerking. De jury bestond dit jaar uit: Henny Spoelstra, Pieter Dokter, ontwerper van meerdere ereprijzen van Stark Wark en oud-voorzitter van de 4V’s Henk Veldkamp. Uiteindelijk mocht Dahliaprinses Ruth Mooiweer de ereprijs uitreiken aan de groep Power 2016. Tweede werd de groep De Monsterjagers en de derde prijs ging naar M&M. Ook was er een figuratieprijs en die werd gewonnen door De Magiërs met ‘Harry Potter’.

De jeugd ging dansend en zingend de herfstvakantie in, want na afloop van de optocht werd er een Wagenbouwersfeest georganiseerd in samenwerking met Dance Fever. Op zaterdagmorgen 15 oktober was er ook nog een tentoonstelling van alle kunstwerkjes in De Burght. De 4V’s en de Brede School Vollenhove kijken tevreden terug op de derde editie van het Frommelcorso: ‘‘We hopen dat iedereen en in het bijzonder de jeugd nu nog enthousiaster is geworden over het wagenbouwen.’’ Alle foto’s van het Frommelcorso zijn te zien op Facebook: https://www.facebook.com/CorsoVollenhove/

Heeft het Frommelcorso je enthousiast gemaakt? Overleg dan eens met je vrienden en ouders of je volgend jaar met een eigen corsowagentje kunt meerijden bij het Kindercorso en ’s middags tussen de grote wagens! Voor meer informatie kun je contact opnemen met: dick.jongman@corsovollenhove.nl.

 

persfoto-frommelcorso-2016-alle-winnaars-2