Nieuwe Dahliakoningin en -prinses gekroond in Vollenhove

VOLLENHOVE – Afgelopen woensdagavond 23 augustus zijn de nieuwe Dahliakoningin en -prinses voor het bloemencorso van Vollenhove gekroond. De twintigjarige Maaike van der Linde uit Sint Jansklooster mag zich ‘Dahliakoningin 2017’ noemen en de achtjarige Tess Dierkes uit Vollenhove is de prinses voor dit jaar.

Eenendertigste Dahliakoningin

In de aanloop naar het bloemencorso op zaterdag 26 augustus is er in Vollenhove een week lang feest. Op de woensdagavond was er de Verkiezingsavond. Ieder jaar wordt er door middel van een verkiezing bestaande uit verschillende rondes een nieuwe Dahliakoningin en -prinses gekozen. Er was veel belangstelling, want zo’n 600 geïnteresseerden waren komen kijken. Waaronder veel familieleden en vrienden die de kandidates kwamen aanmoedigen, bijvoorbeeld met spandoeken.

De verkiezing van de eenendertigste koningin was dit jaar iets anders. De twee kandidates, Maaike en Amélie, hadden eerder alvast een filmpje gemaakt voor op de social media waarin ze zichzelf voorstelden. Ook gingen ze van tevoren solliciteren bij de juryleden. De acht kandidates voor de Dahliaprinsesverkiezing stelden zichzelf aan publiek en jury voor met een prachtig knutselwerkje, wat natuurlijk met dahlia’s te maken moest hebben. Daarnaast was er een leuke quiz, passend bij het thema van de avond: ‘film’. Danscentrum Artistique zorgde voor een spectaculair optreden tussendoor.

Gezicht van het Corso

Het was enorm spannend, maar er konden maar twee kandidates winnen. Eerst werd rond 22.00 uur de nieuwe prinses gekroond. Tess Dierkes kreeg het kroontje uit handen van haar voorgangster, Ruth Mooiweer. Dahliakoningin van 2016, Thalissa Pleiter, droeg het kroontje over aan Maaike van der Linde. Beide dames hebben heel veel zin in de aankomende dagen. Tess had zelfs al het zwaaien geoefend. Zij zal aanstaande zaterdag het Kindercorso openen dat om 10.00 uur begint. Bij het Middag- en Avondcorso is Maaike voorop in de stoet te zien. Daarna zijn ze nog een heel jaar het gezicht van het bloemencorso.

Corsoheld

Sinds vorig jaar kent Vollenhove ook een Corsoheld. Iedere wagenbouwgroep mag meedoen met de verkiezing van de Corsoheld en krijgt zo de kans om de groep extra te promoten. De Corsoheld krijgt niet dezelfde taken als de koningin. Wel kan de held wat winnen voor zijn groep. De Corsoheld maakte dit jaar kans op 100 euro, een fust bier en Restaurant Seidel gaf 100 flesjes bier aan de winnaar. Vorig jaar werd Daan Mooijweer van Wagenbouwgroep Fulnaho Corsoheld 2016. Dit jaar ging Jeroen Hoolsema van De Vereniging er met de winst vandoor. Hij mag zich ‘Corsoheld 2017’ noemen.