Nieuwe Dahliakoningin en -prinses voor Vollenhove

Vollenhove heeft een stralende nieuwe Dahliakoningin en -prinses. De achttienjarige Thalissa Pleiter uit Vollenhove mag zich ‘Dahliakoningin 2016’ noemen en de achtjarige Ruth Mooiweer is de prinses voor dit jaar. Op woensdagavond 24 augustus werden zij verkozen in een volle feesttent. Ook werd er voor het eerst een Corsoheld benoemd.

Dertigste Dahliakoningin
Dahliaprinses Ruth

Dahliaprinses Ruth

Dahliakoningin Thalissa

Dahliakoningin Thalissa

In de aanloop naar het bloemencorso op zaterdag 27 augustus is er in Vollenhove een week lang feest. Op woensdagavond was er de Verkiezingsavond. Ieder jaar wordt er door middel van een verkiezing een nieuwe Dahliakoningin en -prinses gekozen. Dit jaar was extra bijzonder, want de dertigste Dahliakoningin zou worden gekroond.

Aan de verkiezing voor de koningin deden de volgende drie kandidates mee: Hennie Savelsberg, Daniëlle Lassche en Thalissa Pleiter. Deze vijf meiden waren kandidaat voor de verkiezing van de prinses: Carlijn Booij (10 jaar), Linsy Lok (8 jaar), Eline Driessen (10 jaar) Ruth Mooiweer (8 jaar) en Britt Apeldoorn (12 jaar). In verschillende rondes konden ze aan publiek en jury laten zien waarom zij de opvolgsters moesten worden van Kirsten Lassche, Dahliakoningin 2015, en Lizzy Roskam, de prinses van vorig jaar.  De avond werd georganiseerd met medewerking van discotheek Dance Fever.

Het was enorm spannend, maar er konden maar twee kandidates winnen. De achtjarige Ruth Mooiweer uit Vollenhove is de Dahliaprinses van dit jaar en de achttienjarige Thalissa Pleiter uit Vollenhove mag zich ‘Dahliakoningin 2016’ noemen. Thalissa, die zelf ook prinses is geweest in 2007, is na afloop ontzettend blij: ‘‘Ik ben trots op het Corso. Ik zit zelf bij een corsogroep (de Vereniging), dus ik weet hoeveel werk het kost om een wagen te maken. Het is super om jouw Corso te mogen openen.’’ De koningin en prinses krijgen een drukke week met als hoogtepunt het openen van de optocht aanstaande zaterdag. Ook zijn ze een jaar lang het gezicht van het Corso.

Corsoheld
Persfoto Corsoheld 2016 (1)

Corsoheld Daan Mooijweer

Nieuw dit jaar was de veiling van de Corsohelden. Voor het eerst werd er tijdens de Verkiezingsavond in de tent een Corsoheldenveiling georganiseerd. De Vereniging, Fatal Attraction, Venomenaal, ‘t Jakan, Geniaal, Nameless, Fulnaho en Excellent gingen dit keer op het podium met elkaar de strijd aan. En de mannen maakten er een show van. Zo kwam de corsoheld-kandidaat van Geniaal alleen in ondergoed en compleet in het groen geschminkt (de kleur van de groep) het podium op. Excellent stuurde, passend bij hun ontwerp ‘Kieker-Jan’, een kandidaat verkleed als vogelverschrikker. Ook had een aantal mannen duidelijk gestudeerd op dansmoves en echte catwalk-loopjes.

Het publiek kon het waarderen en de mannen kregen een luidt applaus. Vervolgens kon het publiek geld bieden op deze helden. De held met het hoogste bod won dat bod, honderd euro vanuit de organisatie en nog eens een fust bier van Restaurant Seidel. Daan Mooijweer van Fulnaho ging er uiteindelijk met de winst vandoor en is ‘Corsoheld 2016’. Het hoogste bod voor hem was ruim tweehonderd euro. Als tegenprestatie krijgt de hoogste bieder een leuke ontvangst en rondleiding van de Corsoheld bij de wagenbouwgroep.

 

Aanstaande zaterdag 27 augustus kunt u de nieuwe Dahliakoningin en -prinses zien. De koningin opent traditiegetrouw het Middag- en Avondcorso om 14.00 en 20.30 uur. De prinses gaat voorop tijdens het Kindercorso om 10.00 uur.