Welkom bij Corso Vollenhove

Nieuwe Dahliakoningin, -prinses én -prins voor Vollenhove

22
aug

Nieuwe Dahliakoningin, -prinses én -prins voor Vollenhove

Op woensdagavond 21 augustus zijn de nieuwe gezichten van Corso Vollenhove en de Vollenhoofse Vereniging Voor Volksvermaken (V.V.V.V.) bekendgemaakt. De titel ‘Dahliakoningin 2019’ is voor Jeanine Wijnand (20 jaar) uit Vollenhove. Deze echte Venose wist al een aantal jaren dat ze een keer mee wilde doen en dit jaar pakte ze door, met succes.

Solliciteren

De koningin werd, net zoals vorig jaar, gekozen via een sollicitatie. Kandidates konden anoniem solliciteren op de droombaan van Dahliakoningin. Vanwege het aantal aanmelding werd de inschrijving eerder dan gepland gesloten. Op de woensdagavond in de feestweek was er de presentatie van de nieuwe Dahliakoningin aan het grote publiek.

Naast prinses ook Dahliaprins

Winnares van de verkiezing van de Dahliaprinses is geworden: Kim van der Meulen (9 jaar) uit Vollenhove. Zij had de hele avond veel plezier en is ‘heeeeeeel erg blij’ dat de jury voor haar koos. Ze droeg zelfs een echte dahlia in haar haren. De eerste Dahliaprins van Vollenhove is Ruben Bakker (11 jaar) geworden. Ook hij komt uit Vollenhove. Hij vindt het ‘superleuk’ dat hij de eerste prins is en hoopt een voorbeeld te zijn voor de toekomstige prinsen. Als het aan de V.V.V.V. ligt, wordt er volgend jaar weer een prins verkozen.

Een jaar lang

De avond bestond uit verschillende rondes, zoals een voorstelronde en spelrondes. De rondes werden afgewisseld met optredens van Danscentrum Artistique. De organisatie bedankt de geweldige kandidates Lieke (11 jaar) en Kristnah ( 9 jaar) en iedereen die zich in heeft gezet voor de avond: juryleden, afdeling make-up/haar, Dance Fever Producties en sponsoren. Er was deze avond natuurlijk ook een speciaal bedankje voor de Dahliakoningin en -prinses van afgelopen jaar: Deli Winter en Lizzy Kempers. ‘‘Wat hebben zij het fantastisch gedaan’’, aldus de V.V.V.V.  

Deze week hebben de dames én heer een ontzettend druk programma. Zo krijgen ze een fotoshoot en mogen ze prijzen uitreiken. Zaterdag openen Ruben en Kim het Kindercorso om 10.00 uur en Jeanine is te zien bij het Middag- en Avondcorso om 14.00 en 20.30 uur. Daarna zijn ze nog een jaar lang het gezicht van het Corso. 

nl_NLDutch