Ontwerpen Corso Vollenhove gepresenteerd

VOLLENHOVE – De wagenbouwers van het bloemencorso van Vollenhove hadden het druk afgelopen weekend. Op zaterdag presenteerden zij hun ontwerpen in De Burght tijdens de Ontwerppresentatie en op zondag was er een Corso Middag voor de bewoners van Woonzorgcentrum Nieuw Clarenberg.

Spektakel

Zaterdag waren de ontwerpen van 10.00 tot 12.30 uur te bezichtigen in De Burght. Aan de hand van maquettes, tekeningen en filmpjes werden de plannen voor het aankomende Corso toegelicht. De optocht belooft ook dit jaar weer een kleurrijk spektakel te worden. We zien een aantal ontwerpen met dieren in de hoofdrol, een wagen over Piet Hein en de Zilvervloot. Fatal Attraction, winnaar van de afgelopen drie edities, heeft als onderwerp gekozen voor de brandweer.

De Vollenhoofse Vereniging Voor Volksvermaken (V.V.V.V.) organiseerde de Ontwerppresentatie voor de vierde keer: ‘‘Eind mei stonden de maquettes hier ook al, toen voor een select gezelschap tijdens het Corso Congres. Nu was iedereen welkom om de ontwerpen te komen bewonderen.’’ De Ontwerppresentatie werd opnieuw gecombineerd met de jaarlijkse Vrijmarkt, ook voor het eerst bij De Burght. Helaas gooide het slechte weer roet in het eten.

Stark Wark meeste punten

Op deze ochtend werd de wagenbouwgroep met gemiddeld de beste resultaten in het zonnetje gezet. Daarbij werd gekeken naar de resultaten van 1993 tot en met 2016. Van alle groepen die in deze periode deelnamen aan Corso Vollenhove, bleek Stark Wark de sterkste. Misschien niet een hele grote verrassing, want de groep wist in die periode maar liefst elf keer de ereprijs te winnen. Stark Wark werd beloond met een mooie fotocollage, uitgereikt door Dahliakoningin Thalissa Pleiter en voorzitter van de V.V.V.V. Han Knol.

Corso Middag

Na de Ontwerppresentatie van de Vollenhoofse wagenbouwers in De Burght op zaterdag, stonden zondag de maquettes alweer in Woonzorgcentrum Nieuw Clarenberg. Hier werd speciaal voor de bewoners een Corso Middag georganiseerd. De middag begon met een korte toespraak van de V.V.V.V. Daarna vertelden de wagenbouwers over hun ontwerpen voor dit jaar. De bewoners luisterden aandachtig en hadden na de presentaties allerlei vragen voor de bouwers. Hoeveel bloemen gaan er op zo’n wagen? En hoe lang ben je nu precies aan het bouwen?

De belangstellenden hadden genoeg tijd om de maquettes en tekeningen van dichtbij te bewonderen onder het genot van een hapje en een drankje. ‘‘Wat leuk om eens de verhalen achter de optocht te horen’’, reageerden de bewoners. Met beelden van het bloemencorso op de achtergrond kwam iedereen al helemaal in de corsosferen. Gastvrouw van de middag was de Dahliakoningin, die ook veel vragen kreeg.

De Corso Middag werd voor het eerst georganiseerd en was een initiatief van corsogroep De Vereniging: ‘’Wij hadden het idee om samen met de andere bouwers iets leuks te organiseren voor de bewoners van Nieuw Clarenberg. Dat is deze Corso Middag geworden! Iedereen reageerde heel positief, dus wie weet doen we het volgend jaar weer.”