Ook Publieksprijs Corso Vollenhove voor Stark Wark

Op zaterdag 25 augustus maakte de enorme panter van Stark Wark veel indruk bij Corso Vollenhove. Niet alleen op de jury, de groep kreeg de meeste punten en ging er met de ereprijs vandoor, maar ook op het publiek. De dag na het Corso werd bekendgemaakt dat Stark Wark met ‘Alert’ de Publieksprijs heeft gewonnen. 

In de feesttent, tijdens het Wagenbouwersfeest, kregen de bouwers de uitslag te horen van de Saantjes Publieksprijs, Winters Bouw Figuratieprijs en de Tamek Verlichtingsprijs. De prijzen werden niet meteen uitgereikt. Dit gebeurt namelijk tijdens het jaarlijkse juryoverleg op zaterdag 13 oktober in De Burght.

Publieksprijzen

‘‘Voor het verkiezen van de Publieksprijs werden dit jaar weer de oude, vertrouwde stemkaarten gebruikt’’, vertelt de Vollenhoofse Vereniging Voor Volksvermaken (V.V.V.V.). ‘‘Het publiek op de tribunes bij de rotonde mocht een stem geven aan de mooiste praalwagen. Een belangrijke taak, want de Publieksprijs is een gewilde prijs onder de wagenbouwers.’’ Nieuw was de Publieksprijs voor het beste showkorps. Deze ging naar DrumSpirit uit België. De publieksfavoriet maakte er voor het tweede jaar op rij een groot feest van in Vollenhove. Zelfs op de zondag waren ze erbij in de feesttent.

Figuratie en verlichting

Ieder jaar beoordeelt een aparte jury de figuratie en verlichting. Afgelopen Corso waren er zeven algemene juryleden, afkomstig uit heel Nederland: Breda, Lichtenvoorde, Zundert, Zwolle. Hiervan gingen er drie juryleden over de verlichting en voor de figuratie waren er nog eens drie juryleden. Bij de verlichting werd gelet op soort, aanbreng en effect. Voor de figuratie waren spel, kleding, grime en samenhang met de wagen belangrijk.

De Figuratieprijs van 2018 ging naar wagenbouwgroep De Verenging. Zij maakten er een ongekend groot spektakel van met hun figuratie op de stoet genaamd ‘Roadhogs’. Een prijs waar de leden van De Vereniging hun zinnen op hadden gezet: ‘‘Per figurant is alles tot in detail uitgetekend; waar de littekens moesten komen, wie van ons welke outfit ging dragen. Iedereen kreeg een rol.’’ Er is dan ook weer veel tijd en moeite in de figuratie gestoken. ‘‘Denk bijvoorbeeld aan alle kostuums. De figuranten op de trommels moesten bovendien een boel oefenen. Zij speelden mee met de muziek.’’ De groep is niet onbekend met de prijs, want ze behaalden deze eerder al vijf keer.

Startnr.GroepTitelPuntenPrijs
02.De VerenigingRoadhogs82,01
07.NamelessNooit meer terug76,12
08.VenomenaalKappen!69,73
03.'t JakanSubway Scene 66,14
11.GeniaalMijn moment65,25

De prijs voor de mooiste verlichting tijdens het Avondcorso, de Verlichtingsprijs, was voor ’t Jakan met ‘Subway Scene’. Zij gaven in de dagen voor het Corso al aan ‘los te willen gaan’ met de verlichting: ‘‘Daar zijn we heel druk mee. Ons doel is het zo te maken, dat het publiek het gevoel heeft echt in de metro te zijn.’’

Startnr.GroepTitelPuntenPrijs
03.'t JakanSubway Scene 81,01
07.NamelessNooit meer terug79,02
10.Fatal AttractionGekielhaald74,53
11.GeniaalMijn moment70,24
01.Twee NijenhuizenOne Man Band68,15
04.RataplanBespiegeling66,36
02.De VerenigingRoadhogs63,47
08.VenomenaalKappen!58,28
06.FulnahoShark53,89
05.ExcellentMimicry50,310
09.Stark WarkAlert22,011