U bent welkom op de Open dag van Corso Vollenhove

Iedere laatste zaterdag van augustus rijden er huizenhoge praalwagens door de binnenstad van Vollenhove. Voor de versiering van alle corsocreaties worden miljoenen dahlia’s gebruikt. Wat er onder die dahlia’s schuilgaat, kunt u zien op de Open dag. Deze vindt plaats op zaterdag 20 augustus tussen 13.00 uur en 17.00 uur.

Bij alle twaalf wagenbouwgroepen bent u welkom om te komen kijken. De organisatie van het bloemencorso, de Vollenhoofse Vereniging Voor Volksvermaken, nodigt u uit voor een bijzonder kijkje achter de schermen: ‘‘De laatste week nadert, dus de wagenbouwers moeten hard aan de bak. Op deze Open dag zult u ze daarom helemaal in hun element zien.’’ De wagenbouwers zijn onder andere bezig met het geraamte lassen en slijpen, foam föhnen, de figuratie oefenen en natuurlijk koffiezetten voor u.

Ook dit jaar belooft de optocht weer een spektakel te worden volgens de organisatie. Corsogroep ‘t Jakan bouwt een kleurrijke wagen met opvallende titel: ‘KWAKWAKA’WAKW’. Het idee komt van ontwerper Roald Rook, die al een ereprijs op zijn naam heeft staan. Klein Cuba neemt u mee ‘Down Under’, bij Rataplan gaan de voetjes van de vloer, maar pas op bij Fulnaho voor een vliegende barkruk. Voor Fatal Attraction wordt het dit jaar extra spannend. Zij houden de wisselbeker, mits ze opnieuw de ereprijs behalen.

Omdat elke wagenbouwgroep weer anders bouwt, is het interessant om een rondje te maken langs de groepen. De plattegrond met alle adressen kunt u hieronder vinden. Het resultaat is te bewonderen op 27 augustus. Het Middagcorso begint om 14.00 uur en het verlichte Avondcorso start om 20.30 uur.

PR_poster opendag_A4_2016_DEF2

De plattegrond is ook te downloaden in pdf-formaat: plattegrond open dag