Presentatie Corso-ontwerpen én nieuwe Dahliakoningin tijdens Ontwerp Expo in Vollenhove

Het begint zo langzamerhand weer wat te kriebelen in Vollenhove. De zomer komt steeds dichterbij en daarmee ook het Corso eind augustus, dat jaarlijks tienduizenden bezoekers naar de Kop van Overijssel weet te trekken. Voor alle wagenbouwers staat het voorjaar in het teken van de eerste stappen naar ‘de kleurrijkste dag van het jaar’. Deze week, vrijdag 28 april om 19.30 uur, onthullen de groepen wat ze in de aankomende maanden gaan bouwen.

Worden het gigantische dieren? Of is de keuze juist gegaan naar een futuristisch idee? Iets met veel beweging? Of juist zonder? De wagenbouwers houden elkaar en het publiek niet langer in spanning. Aanstaande vrijdag wordt uit de doeken gedaan wat er op zaterdag 26 augustus op het parcours zal verschijnen. De groepen maken hiervoor veelal gebruik van maquettes en digitale ontwerpen.

Bij deze Ontwerp Expo in De Burght in Vollenhove zal de organisatie ook onthullen welke dame zich een jaar lang ‘Dahliakoningin’ mag noemen. Haar naam blijft dus nog even geheim tot komende vrijdag… Dan draagt huidig Dahliakoningin Margrietha Versprille haar titel over.

Gloednieuwe voorzitter
Eind maart nam Han Knol afscheid van zijn rol als voorzitter van de Vollenhoofse Vereniging Voor Volksvermaken (V.V.V.V.). Het stokje, oftewel de voorzittershamer, werd overgenomen door Claudia Lassche. Voor de kersverse voorzitter is de Expo haar eerste officiële publieke optreden. “Vanwege mijn betrokkenheid als bestuurslid acht jaar lang, voelt het voorzitterschap niet heel anders”, vertelt Claudia. “Ik was al enorm trots op ons prachtige Corso en dat blijf ik ook als voorzitter.”

‘‘Van de Ontwerp Expo verwacht ik dat de wagenbouwers weer alles uit de kast zullen halen. Met veel spektakel en verrassende ontwerpen die worden getoond. Maar vooral is het de start van de Corsokoorts die gaat heersen in Vollenhove!’’

Programma Expo
De Ontwerp Expo start 28 april om 19.00 uur met inloop van een half uur. Om 19.30 uur beginnen de presentaties van de ontwerpen. De presentatie van de avond is in handen van oud-verslaggever en presentator bij RTV Drenthe, Andries Ophof. Iedereen is welkom op deze gezellige avond in De Burght, de entree is gratis.

Het publiek mag bovendien stemmen: welk ontwerp maakt de meeste kans op de Ereprijs eind augustus? Later op de avond wordt de top 3 bekendgemaakt en heeft iedereen een beeld van hoe de kleurrijkste dag van dit jaar eruit zal gaan zien.

Ontwerp Expo Vollenhove