Rataplan wint Verkiezing beste figuratie Corso Vollenhove

Tijdens de Ontwerppresentatie van de wagenbouwers uit Vollenhove op zaterdag 25 juni, onthulde Dahliakoningin Kirsten Lassche de winnaar van de Verkiezing beste figuratie. Corsogroep Rataplan ging er met de winst vandoor. Dat deden zij met hun figuratie bij ‘Juttertje’ uit 2015.

Na een succesvolle verkiezing vorig jaar, organiseerde de 4V’s dit jaar weer een verkiezing. Met dit keer de vraag: welke figuratie bij Corso Vollenhove was het beste? Iedereen kon stemmen via een online enquête. Daarbij kon worden gestemd op de tot nu toe dertien winnaars van de Figuratieprijs (2003- 2015). Maar liefst 650 geldige stemmen kwamen binnen en het was lange tijd spannend welke groep er met de winst vandoor zou gaan.

Rataplan kwam als winnaar uit de bus met een overtuigende 33% van de stemmen. “Wij zijn als wagenbouwgroep ontzettend trots en blij met de eerste prijs!”, reageert Brian Nieweg, voorzitter van Rataplan. Wat maakte de figuratie bij ‘Jutterje’ nu zo geslaagd? Brian: “De kracht van de strandjutter als figuratie was denk ik de eenvoud en herkenbaarheid. Het belangrijkste aspect van een goede figuratie is dat het beeld van de wagen versterkt wordt. Zonder strandjutter was het enkel een kar met oude spullen geweest, dus de figuratie had echt een toegevoegde waarde.”

Nooit eerder werd de Figuratieprijs gewonnen met enkel één figurant. Paul Arendsen alias ‘de strandjutter’ was dan ook een grote hit. “Ik ben trots, het was prachtig om te doen. De reacties vanuit het publiek waren heel positief. Maar voor de duidelijkheid, je doet het niet alleen.” De Vereniging eindigde bij de Verkiezing beste figuratie op een tweede plaats met het Halloween spektakel bij ‘Mr. Jack’ en ’t Jakan veroverde een derde plaats met hun soldaten op en rondom de wagen ‘Waterloo’.

Top vijf:

  1. Rataplan – ‘Juttertje’ (2015) – 32,6% van de stemmen
  2. De Vereniging – ‘Mr. Jack’ (2009) – 20,8% van de stemmen
  3. ’t Jakan – ‘Waterloo’ (2013) – 15,9% van de stemmen
  4. Nameless – ‘Zwarte Dood’ (2014) – 6,3% van de stemmen
  5. De Vereniging – ‘STAAL’ (2012) – 5,6% van de stemmen