Schrikkeljaar voor Corso Vollenhove

Het is nog steeds de kleurrijkste dag van het jaar, maar dit jaar niet op de laatste zaterdag van augustus. Corso Vollenhove vindt dit jaar een week eerder plaats. Op 24 augustus 2019 rijden de praalwagens door het havenstadje omdat meerdere Corso’s anders in hetzelfde weekend vallen.

Het evenement wordt een week naar voren gehaald, omdat meerdere Corso’s eind augustus en begin september plaatsvinden. Het laatste weekend van augustus is dit jaar ook het grote Corso Zundert. Om er voor te zorgen dat alle Corso’s in deze weken een prachtige optocht neer kunnen zetten met voldoende dahlia’s, zal de stoet in Vollenhove een week eerder haar rondes doen.

Het programma

Het programma van het Bloemencorso zal er, ondanks dat het niet op de laatste zaterdag van augustus is, uitzien zoals gewend. Na een week van festiviteiten begint op zaterdag 24 augustus 2019 om 10:00 uur ‘s ochtends begint het Kindercorso in het centrum van Vollenhove. ‘s Middags rijden de praalwagens om 14:00 uur door het havenstadje en het verlichte Avondcorso begint om 20:30 uur.