Show-en drumfanfare Oranje en DVS Katwijk naar Corso Vollenhove

Vorige week was de onthulling van de eerste twee topkorpsen die naar Bloemencorso Vollenhove komen op zaterdag 24 augustus. Deze week mogen we u voorstellen aan…

Show- en Drumfanfare Oranje uit IJsselmuiden en DVS uit Katwijk! De Show- en Drumfanfare Oranje onderscheidt zich door hun kenmerkende Engelse stijl. Ze zijn te bewonderen tijdens zowel het Middag- als Avondcorso en bijten tijdens de Bandshow op de sportvelden rond 16.45 uur het spits af. Deze toppers hebben zich in Schiedam naar een dikke 1e plek geblazen op de marswedstrijd en marcheren stevig door naar het Wereld Muziek Concours in 2021. En als u het nieuwste van het nieuwste wilt horen, roep dan heel hard ‘OCULUS!’.

Het tweede korps marcheert er al 65 jaar lustig op los maar uitgespeeld zijn ze nog lang niet! Vanaf de kust komt DVS Katwijk naar Corso Vollenhove om ons tijdens het Middag- en Avondcorso te entertainen en mogen ze de spetterende Bandshow afsluiten. Misschien heeft u ze al een gespot op tv. We hebben het namelijk over dezelfde DVS die met de Nations-league wedstrijd Nederland-Duitsland, die werd gewonnen met 3-0, de volksliederen speelde. Zij schitterden ook tijdens de Musikparade in Duitsland vorig jaar. Hier sloot de tambour-maître zijn carrìere en gaf het stokje over aan zijn opvolger. Dit jaar is het eerste jaar dat zijn opvolger schittert als tambour-maître in Vollenhove dus geef hen een warm welkom! Benieuwd naar nog meer korpsen? Volg dan iedere week de Nieuwsbode en onze social media!