Welkom bij Corso Vollenhove

Fatal Attraction

Biography

Fatal Attraction bouwde de eerste creatie in 1991: ‘Asterix en de koperen ketel’. Hiermee werden ze laatste, maar dat weerhield de groep er niet van om door te gaan. In de jaren daarna wisten ze meerde malen de derde plek te verover. Na veelal wisselend in de middenmoot en de top te zijn geëindigd online, verraste de groep door de ereprijs te verover in 2014. Supertrots waren ze op hun eerste ereprijs en de beker werd dan ook regelmatig even gepoetst. Het ‘blauwe leger’ van Fatal Attraction bleef in ‘the winning mood’ en bemachtigde ook in 2015 en 2016 de eerste plek.

De groep bestaat uit zo’n 45 volwassen leden en elk jaar is er ook nog een groot aantal jeugdleden in de Vlasschuur te vinden. Fatal: ‘‘Het is een groep waar gezelligheid voorop staat, maar zeker de laatste jaren wordt er hard gewerkt voor een goed resultaat.’’ Waar zijn hun creaties aan te herkennen? ‘‘Misschien is ons specialisme wel dat wij dingen durven weg te laten. Ons motto tijdens de bouw is dan ook ‘Less is more’. Ook een leuk weetje: er wordt ons in de weken vlak voor het Corso vaak gevraagd of wij het aankomende Corso wel meerijden, maar het komt altijd goed!’’

Grootste praalwagen

Fatal Attraction bouwde de tot nu toe grootste wagen uit de geschiedenis van het Corso in Vollenhove. Dat was de ereprijs uit 2016: ‘Generaties’. Op deze gigantische wagen, die bestond uit vier verschillende generaties, kwamen ruim 400.000 dahlia’s.

Wisselbeker

In 2014 wonnen de Fatals voor het eerst in hun carrière de ereprijs met ‘Reukspoor’. Daarna volgde nog meer succes met ereprijzen voor ‘De grote migratie’ in 2015, ‘Generaties’ in 2016 en ‘Op de tast’ in 2017. Ze wisten vier keer op rij de ereprijs te winnen, dus dat betekende dat ze de grote wisselbeker mochten houden (dat mag al na 3 keer). Maar weinig groepen is het tot nu toe gelukt om drie jaren achter elkaar te winnen (kijk voor alle uitslagen bij ‘Archief’).

Bouwlocatie: De Vlasschuur, Flevoweg 5