Welkom bij Corso Vollenhove

Fulnaho

Biography

Vanaf 2008 doet wagenbouwgroep Fulnaho mee aan het bloemencorso van Vollenhove. Fulnaho is opgericht door jongeren die elkaar ieder weekend troffen in het uitgaansleven of bij (sport)verenigingen. Het leek hen een goed idee om de naam ‘Fulnaho’ weer nieuw leven in te blazen. Vollenhove werd namelijk in het jaar 944 al vermeld als ‘Fulnaho’. Ook kende Vollenhove eerder al een sportvereniging met deze naam.

De eerste creatie van de groep was ‘The Blues Brothers’. Hiermee behaalden ze een 13e plek en tevens de Aanmoedigingsprijs. De hoogste notering in het klassement van het Corso is de 7e plaats, die Fulnaho in 2011 behaalde met ‘De Nomaden van Beltan’. In datzelfde jaar wonnen zij ook de Figuratieprijs. Fulnaho: ‘‘Dit is onder de wagenbouwers zeker een prijs die meetelt en daar zijn we dan ook nog steeds zeer trots op.’’ In 2014 bouwden ze ‘Mano Del Deseo’ en voor hun opvallende verlichting tijdens het Avondcorso kregen ze de Verlichtingsprijs. ‘‘Al met al hebben we een aantal mooie prijzen binnengehaald, maar de ambitie is toch nog steeds wel om hoger in het eindklassement te komen’’, aldus de leden in 2016.

De groep is begonnen met ongeveer 12 leden. Ondertussen is Fulnaho uitgegroeid tot een vereniging met rond de 30 leden. ‘‘We zijn een jonge groep met leeftijden tussen de 18 en de 30 jaar.’’ Al sinds de oprichting wordt er op dezelfde locatie gebouwd, namelijk bij de familie Lampert aan de Zwartemeerweg. ‘‘Hier worden we altijd heel hartelijk ontvangen, iets wat wij zeer waarderen.’’ In de week voor de optocht verhuizen ze naar Loonbedrijf Smit aan de Schaarweg nabij Vollenhove. Daar worden de kranten geplakt, wordt er geverfd en uiteindelijk worden er de laatste dagen de bloemen op de wagen bevestigd.

Bouwlocatie: Loonbedrijf Smit, Schaarweg 9