Welkom bij Corso Vollenhove

Twee Nijenhuizen

Twee Nijenhuizen

facebook-icon instagram-icon

Biography

Al in het jaar 1978 is corsogroep Twee Nijenhuizen opgericht. Het begon allemaal met een groepje jonge jongens. Zij gingen wat bouwen op het terrein van de oude havezate Twee Nijenhuizen. Deze acht- tot elfjarige jongens hebben de eerste wagen op het parcours gezet. Helemaal bijzonder: drie van hen zijn nu nog steeds actieve leden!

Oudste groep

Twee Nijenhuizen doet in 2017 alweer voor de 39ste keer mee aan het bloemencorso. Het is dan ook de oudste groep van het Corso van Vollenhove. De groep is inmiddels uitgegroeid tot rond de 30 leden. Twee Nijenhuizen bouwt op twee locaties aan de corsowagens. Het eerste deel van het bouwseizoen is de bouwploeg te vinden bij de smederij van de familie Van Heerde in de Doelenstraat. Halverwege juli vindt de verhuizing plaats en dan gaan ze naar de locatie aan de Oppen Swolle bij de familie Roskam, waar de wagen verder wordt afgewerkt.

Vijf ereprijzen

Vijf keer heeft Twee Nijenhuizen de ereprijs weten te winnen. In de jaren 1989 tot en met 1992 kregen ze de meeste punten van de jury en ook in 1996 gingen ze er met goud vandoor. Toen wonnen ze het Corso met ‘Het machtige leger van Assyrië’. Deze ereprijs bleef nog lang bij heel veel mensen in het geheugen zitten, want hiermee behaalde Twee Nijenhuizen een gedeelde 3e plek bij de verkiezing van de mooiste ereprijs van Corso Vollenhove (uit 2015). Alle ereprijzen nog even op een rij:

  • 1989: ‘Visserslatijn’
  • 1990: ‘Lenteboden’
  • 1991: ‘Klaas Vaaks droomzand’
  • 1992: ‘Een ‘koninklijk’ mottenbal’
  • 1996: ‘Het machtige leger van Assyrië’

Na een reeks van jaren met lagere klasseringen (onderin de middenmoot en zo af en toe een enkele uitschieter die wat hoger uitviel), is Twee Nijenhuizen de afgelopen jaren bezig aan een opmars. In 2014 kwamen ze op een 5e plek terecht met het mooie ‘In Balans’ en een jaar later sleepte de groep de tweede plaats in de wacht met het ontwerp ‘Stadsgezicht’, waarmee tevens de Publieksprijs en de Verlichtingsprijs werden behaald. Ook in 2016 was de 2e plaats voor de oudste groep van Vollenhove.

 

Bouwlocatie: Fam. Roskam, Oppen Swolle 2