Twee Nijenhuizen wint Publieksprijs Corso Vollenhove

Op zaterdagavond 26 september zijn tijdens het Wagenbouwers-Bierfest in Zalencentrum De Burght de overige prijzen van Corso Vollenhove editie 2015 bekendgemaakt. Corsogroep Twee Nijenhuizen werd de grote winnaar van de avond.

Twee Nijenhuizen won de felbegeerde Publieksprijs met hun creatie ‘Stadsgezicht’. Het publiek koos daarmee een andere winnaar dan de jury, die ‘Stadsgezicht’ eerder een tweede plaats had gegeven. ”Dat het publiek onze wagen zo heeft gewaardeerd, daar zijn wij meer dan blij mee. We zijn enorm trots op deze beker”, aldus de bouwers van Twee Nijenhuizen.
De groep ging er zaterdagavond niet alleen vandoor met de Publieksprijs. Ook de beker voor de Verlichtingsprijs mocht mee naar huis, de prijs voor de praalwagen met de mooiste verlichting tijdens het Avondcorso. De groep Rataplan wist met één figurant, de ploeterende strandjutter, de Figuratieprijs in de wacht te slepen. Ook de wagenbouwers zelf mochten een prijs toekennen: de Wagenbouwersprijs. Deze ging naar de winnaar van het Corso, Fatal Attraction met ‘De Grote Migratie’. Tot slot namen de leden van de jonge groep Geniaal de Aanmoedigingsprijs in ontvangst.

De V.V.V.V. spreekt van een geslaagde en feestelijke avond en kijkt nu uit naar het Frommelcorso voor de basisschoolkinderen, dat zal plaatsvinden op vrijdag 16 oktober. Dan zullen de jongsten uit Vollenhove laten zien hoe creatief zij zijn.

Persfoto Twee Nijenhuizen 2015