Corso Vollenhove opnieuw gewonnen door Fatal Attraction

Corsogroep Fatal Attraction heeft afgelopen zaterdag voor het derde jaar op rij de ereprijs gewonnen. Dat betekent dat ze de wisselbeker mogen houden. Dit jaar maakten ze indruk op publiek en jury met de enorme creatie ‘Generaties’. De tweede prijs was voor Twee Nijenhuizen met ‘Exodus’ en de derde prijs werd gewonnen door Nameless met ‘Medicijnman’.

Grootste praalwagen

Vier generaties werden door Fatal Attraction uitgebeeld. Met ruim 400.000 dahlia’s is de reusachtige creatie de grootste ooit in Vollenhove. Nameless bouwde de tot dan toe grootste wagen uit de geschiedenis van het Corso. Dat was namelijk de ereprijs uit 2012: ‘Toren van Babel’. Op deze wagen kwamen 346.000 dahlia’s. En er was nog een record dit jaar. In totaal werden er maar liefst drie miljoen dahlia’s gebruikt voor de versiering van de rijdende kunstwerken.

Onweer

Het zonovergoten Corso van dit jaar was drukbezocht. Er was dan ook genoeg te zien. Twaalf praalwagens en diverse topkorpsen kwamen tweemaal voorbij. Tussen de corso’s door was er een taptoe met meerdere korpsen uit het Middagcorso. Het verlichte Avondcorso ging van start om 20.30 uur. Terwijl het weer ’s middags nog zo goed was, kwam er ’s avonds toch nog een flinke onweersbui de kant van Vollenhove op. Vanwege het naderende onweer moest de optocht worden stilgelegd. ‘‘Ontzettend jammer’’, reageert de organisatie. ‘‘Maar achteraf gezien een juist besluit. Hopelijk hebben de meeste mensen nog kunnen genieten van een sfeervolle en droge eerste ronde.’’

Uitslag Corso Vollenhove  
Plaats Titel Wagenbouwgroep
Ere Prijs Generaties Fatal Attraction
2e Prijs Exodus Twee Nijenhuizen
3e Prijs Medicijnman Nameless
4e Prijs Tattoo Stark Wark
5e Prijs KWAKWAKA’WAKW ‘t Jakan
6e Prijs DJ Rataplan
7e Prijs Iron man De Vereniging
8e Prijs De Slangenbezweerder Venomenaal
9e Prijs Barfight Fulnaho
10e Prijs Outback Klein Cuba
11e Prijs Kieker-Jan Excellent
12e Prijs Bistro Ingenieux Geniaal