Urkse uitbundigheid en Schotse schik tijdens Corso Vollenhove

Vorige week onthulden we dat Show- en Drumfanfare Oranje en DVS Katwijk naar Corso Vollenhove komen op zaterdag 24 augustus. Twee grote namen uit de fanfarewereld. Deze week stellen we u met genoegen voor aan…

Showband Urk en Pegasus Pipes and Drums uit Barneveld! Pegasus Pipes & Drums brengt de Schotse Hooglanden naar Vollenhove tijdens het Middag- en Avondcorso. De pipers en drummers treden op in ‘Full Dress’ uniform in de kleuren van de Royal Steward tartan en hebben een bijzondere week achter de rug. Elk jaar reizen zij in juni af naar Normandië om op te treden tijdens de herdenking van de Tweede Wereldoorlog. Dit jaar was extra bijzonder, omdat het 75 jaar geleden is dat D-day plaatsvond op 6 juni 1944. Een belangrijk moment om bij stil te staan.

Voor de avondronde neemt Showband Urk het stokje over van de Vollenhoofsch Fanfare. Het succesvolle jachthoornkorps behaalde de 1e plek tijdens de voorrondes van de Rasteder Musiktage en werd vice-wereldkampioen tijdens het WMC in Kerkrade in de 1e divisie show. Geweldige prestaties van de Urkers. Net als DVS Katwijk komt Showband Urk ook met een nieuwe tambour-maître! Benieuwd naar nog meer korpsen? Volg dan iedere week de Nieuwsbode en onze social media.