Vollenhove maakt zich op voor het bloemencorso

De welbekende ‘corsokoorts’ is gestegen tot een hoogtepunt in en rondom Vollenhove. Op zaterdag 26 augustus vindt namelijk het jaarlijkse bloemencorso plaats, één van de grotere corso’s van Nederland en al vier jaar Immaterieel Cultureel Erfgoed. Twaalf huizenhoge praalwagens zullen door het sfeervolle stadje rijden. De creaties worden afgewisseld met gerenommeerde muziekkorpsen.

Records bij Kindercorso

De dag gaat van start om 10.00 uur ’s ochtends met het Kindercorso. Ongeveer vijfhonderd voornamelijk basisschoolkinderen lopen mee. Tijdens de optocht zijn er wagentjes te bewonderen die zijn gemaakt door de jongste bouwers. Ook deze creaties worden versierd met dahlia’s. Dit jaar is er zelfs een recordaantal bloemenwagentjes te zien, maar liefst elf wagentjes rijden mee. Ook wordt er een recordaantal bloemen gebruikt: meer dan 150.000.

De Vollenhoofse Vereniging Voor Volksvermaken (V.V.V.V.) is meer dan tevreden: ‘‘Wij hebben ons het afgelopen jaar nog meer gericht op de jeugd, want de jeugd heeft de toekomst!’’ Om de jonge bouwers een handje te helpen, kunnen zij een onderstel lenen. Ook de bloemen worden geregeld en sinds dit jaar stelt de V.V.V.V. een locatie beschikbaar. ‘‘Hier worden meerde wagens gebouwd voor het Kindercorso. Veel corsogroepen uit Vollenhove zijn ooit begonnen bij het Kindercorso. Het meest recente voorbeeld is de groep Geniaal, die klein begon en sinds 2012 meedoet aan de grote optocht.’’

Spektakel in de middag

Om 14.00 uur begint het Middagcorso. Het Corso wordt geopend door de nieuwe Dahliakoningin. Zij wordt, samen met de Dahliaprinses, op woensdag 23 augustus verkozen in de feesttent. De optocht bestaat uit twaalf praalwagens die zijn versierd met miljoenen dahlia’s. Het belooft ook dit jaar weer een muzikaal spektakel te worden. Na de koningin zien we traditiegetrouw de Vollenhoofsch Fanfare. De andere, veelbelovende korpsen die hun opwachting zullen maken zijn; het Kamper Trompetter Korps, Beatrix Hilversum, Drumspirit Dadizele (België), Floraband Rijnsburg en Irene Ede. Na het Middagcorso is er omstreeks 16.45 uur de Taptoe. Deze zal plaatsvinden op de sportvelden van V.E.N.O. Hier kunt u nogmaals genieten van spetterende shows van vier van de muziekkorpsen. De toegang hiervoor is gratis.

Sfeervol Avondcorso

Rond 19:45 uur is er de prijsuitreiking. Deze vindt ook dit jaar weer plaats op de rotonde bij de Weg van Rollecate. De winnaars van de overige prijzen; de Verlichtingsprijs, de Figuratieprijs en de Publieksprijs, worden de volgende dag in de feesttent om 14.00 uur bekendgemaakt. Wilt u ook uw stem uitbrengen voor de onder de wagenbouwers felbegeerde Publieksprijs? Stemmen op uw favoriete praalwagen kan op zaterdag 26 augustus van 14:00 tot 23:00 uur online. Het sfeervolle Avondcorso begint om 20.30 uur. Dan zijn alle wagens prachtig verlicht. In de avond maakt de Vollenhoofsch Fanfare plaats voor AMDG Kampen.

Fotowedstrijd

Nieuw dit jaar is de fotowedstrijd. De V.V.V.V: ‘‘Ieder jaar zitten er honderden mensen aan het parcours met een camera om de optocht vast te leggen. Wij gaan op zoek naar de allermooiste Corso foto’s! De Fotofabriek stelt 3 fotoalbums beschikbaar voor de mooiste of meest bijzondere foto’s. Ook krijgt iedere deelnemer van de fotowedstrijd een kortingscode om te besteden.’’ Om mee te doen moet u uw foto voor maandag 4 september mailen naar fotowedstrijd@corsovollenhove.nl o.v.v. naam, leeftijd, adres en telefoonnummer. Alle ingezonden foto’s worden beoordeeld door een professionele jury.

Corso Vollenhove is ook actief op Facebook, Twitter, Instagram, YouTube en Snapchat.