Vollenhove organiseert eerste Corso Congres

Alle corso’s van Nederland zijn op zaterdag 20 mei uitgenodigd in Vollenhove. De Vollenhoofse Vereniging Voor Volksvermaken (V.V.V.V.) organiseert op die dag samen met het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland (KIEN) het eerste Corso Congres.

Tijdens het Corso Congres wordt er gebrainstormd over allerlei belangrijke thema’s. Onderwerpen als bloemencommissies, veiligheid, jurering, het ontwerpen van praalwagens, pr en subsidies staan op de agenda. Naast bestuursleden zijn wagenbouwers, ontwerpers en ook juryleden uitgenodigd.

Kennisoverdracht en samenwerking tussen de corso’s vormen de inzet van het congres. Corso Vollenhove staat sinds 2013 op de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed, waarop ook een aantal andere corso’s te vinden zijn. De V.V.V.V: ‘‘Daar zijn wij nog steeds heel trots op. Onder andere meer samenwerking tussen organisaties kan helpen deze prachtige tradities te waarborgen.’’

Voor de V.V.V.V. is het tevens een mooi moment om het bloemencorso van het voormalige Zuiderzeestadje onder de aandacht te brengen. De dag begint met een maquette presentatie door de Vollenhoofse wagenbouwers. Zij zijn alweer druk bezig met alle voorbereidingen voor de optocht in augustus.

De organisatie verwacht corsoliefhebbers vanuit heel Nederland te mogen verwelkomen. Het Corso Congres zal plaatsvinden in Zalencentrum De Burght en is enkel bedoeld voor genodigden. Houd de website en onze social media in de gaten voor meer nieuws rondom het congres!

Klik hier voor de uitnodiging en het programma: Uitnodiging