Winnaar Stark Wark krijgt ook waardering publiek én wagenbouwers

De alerte panter van Stark Wark kreeg niet alleen van de jury de meeste punten. Ook op het publiek maakte de creatie veel indruk. Afgelopen zaterdag mocht de groep de felbegeerde Saantjes Publieksprijs in ontvangst nemen. Even later volgde nog eens de Slagerij Heetebrij Wagenbouwersprijs. Dit is de prijs van de wagenbouwgroepen voor de collega’s die volgens hen het beste hebben gepresteerd.

De prijzen werden uitgereikt tijdens het jaarlijkse Juryoverleg in De Burght. Juryleden en wagenbouwers waren door de Vollenhoofse Vereniging Voor Volksvermaken (V.V.V.V.) uitgenodigd om terug te blikken op Corso Vollenhove, dat op 25 augustus plaatsvond. Een dik juryrapport, voor iedereen terug te lezen via www.corso-vollenhove.nl, lag op tafel. Wagenbouwers kregen toelichting en konden vragen stellen. Zaken als het formaat van de wagens, onderstellen wel of niet in het zicht en gebruik van alternatieve materialen werden besproken.

Juryleden

Dit jaar waren er zeven algemene juryleden, afkomstig uit heel Nederland: Breda, Lichtenvoorde, Zundert, Zwolle. Hiervan gingen er drie juryleden over de verlichting en voor de figuratie waren er nog eens drie aparte juryleden. Bij de verlichting werd gelet op soort, aanbreng en effect. Voor de figuratie waren spel, kleding, grime en samenhang met de wagen belangrijk.

Bekers

Na de bespreking was het tijd om de prijzen uit te reiken. De winnaars van de Publieksprijs, Figuratieprijs en Verlichtingsprijs waren al bekendgemaakt in het Corsoweekend, maar de bekers moesten nog worden overhandigd. Dit werd gedaan door voorzitter Han Knol en Dahliakoningin 2018, Deli Winter. De winnaars krijgen prijzengeld, beschikbaar gesteld door de verschillende sponsoren.

De Tamek Verlichtingsprijs, de prijs voor de mooiste verlichting tijdens het Avondcorso, was voor ’t Jakan. De groep won met kleurrijke verlichting bij ‘Subway Scene’. De Winters Bouw Figuratieprijs ging naar De Vereniging. Zij maakten er een ongekend groot spektakel van met hun figuratie op de stoet genaamd ‘Roadhogs’. Een prijs waar de leden van De Vereniging hun zinnen op hadden gezet. De stem van het publiek ging naar Stark Wark met ‘Alert’ en naar de Belgische percussiegroep DrumSpirit.

Wagenbouwers

Nog niet bekend was de winnaar van de Wagenbouwersprijs. De meeste groepen stemden hierbij op hun collega’s van Stark Wark. Voor Stark Wark is het de kers op de taart. Zij waren al ‘supertrots’ na het winnen van de ereprijs: ‘‘De waardering van het publiek én de bouwers maakt het helemaal speciaal.’’

Frommelcorso

Voor wie denkt dat de ‘Corsokoorts’ in Vollenhove nu wel zal afnemen, heeft het mis! De jeugd is namelijk al weken druk bezig met het maken van wagentjes voor het Frommelcorso. De voorbereidingen zijn in volle gang. Het Frommelcorso wordt georganiseerd op zaterdag 3 november in De Burght.